Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Wille Lindberg på väg ner för backarna.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lindberg – en extrem skidåkare

Wille Lindberg är hockeykillen från Väröbacka som fick smak för avancerad skidåkning vid Riksgränsen. – Jag gick på hockeygymnasiet i Kiruna, men började åka skidor på fritiden, säger han.

Wille Lindberg har kvalificerat sig för final i Free Ride World Tour. En världscupstour med sex stopp där 35 åkare tävlar och endast tolv kvalificerar sig till final.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Tävlingen går ut på att åkaren själv får välja ett linjeval från en klippa. Åkarna bedöms efter valet som kan ha olika svårighetsgrad. Det är också viktigt att välja "rätt" linjeval eftersom man inte vet vad som finns under klippan. Det kan röra sig om stenar och snö som rasar bland annat.

–Det gäller att vara riskberäknande och välja det säkraste sättet att ta sig ner, säger Wille Lindberg som berättar att konkurrenterna hjälper varandra för bästa tävlingsresultat.

Lindberg ligger sexa totalt på touren efter en fin andraplats i den femte deltävlingen i österrikiska Fieberbrunn.

– Man kan säga att säsongen vände för mig i det tredje stoppet i franska Chamonix där jag slutade trea, min bästa placering hittills, säger Wille Lindberg.

Wille Lindbergs mål inför säsongen var att vara bland de tolv som tog sig till finalen. Där är han och nu hoppas han på en topp tre placering. Att vinna är uteslutet eftersom de fyra bästa resultaten räknas och Lindberg har ett riktigt dåligt resultat och tourledaren, Drew Tabke, har lyckats alldeles för bra i alla sina tävlingar.

Finalen är tänkt att åkas nästa helg i Verbier, men bra väder krävs. Behövs det så kommer tävlingen att skjutas fram, upp till tio dagar, tills de perfekta väderförhållandena finns.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.