Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Libyens inrikesminister avgick

Libyens inrikesminister tillkännagav på tisdagskvällen att han avgår och meddelade att han stöder "17 februarirevolutionen. Samtidigt manade han landets armé att ansluta sig till folket och besvara deras "legitima krav", rapporterar tv-bolaget al-Jazira.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Enligt uppgifter från libyska regimen på tisdagskvällen har hittills 300 människor dött i oroligheterna. Av dessa uppgavs 58 vara soldater.

Meddelandet kom i samband med att man tillkännagav att Muammar Gaddafis son Saif al-Islam skulle hålla en presskonferens under kvällen.

I Libyen råder kaos på gränsen till inbördeskrig. Vittnen berättar om regimtrogna urskiljningslöst skjuter med maskingevär med fruktansvärda skador som följd.

Den libyska sidan av gränsen mot Egypten kontrolleras av oppositionella, beväpnade med påkar och automatgevär. Människorättsorganisationer och journalister har nu börjat att ta sig in i Libyen

En av de nya gränsbevakarna höll upp en bild på Gaddafi, upp-och-ned, med ansiktet bortrivet och med texten "slaktartyrannen, libyers mördare".

Landningsbanan på flygplatsen i Benghazi har förstörts i våldsamheterna och kan inte ta emot några flygplan, uppger Egyptens utrikesminister enligt Reuters.

Kontakter i Tripoli har sagt att de regimtrogna, som de tror är legosoldater, använder pansarbilar och skjuter urskiljningslöst med maskingevär avsedda för att skjuta mot flygplan. Skadorna på människor är fruktansvärda:

-Man ser inte vem som var Ahmad eller Mohamed, det är bara kött. Kött och ben.