Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lenovo – smartare teknologi för alla

Lenovo utformar smarta teknologier för att bygga en ljusare och hållbarare framtid. Nyckelområden inkluderar hållbara förpackningar, lägre utsläpp och energianvändning, innovativt bruk av återvunna material, cirkulär ekonomi och social påverkan.

Hållbara förpackningar

Förpackningar är inte ett sidospår för Lenovo, utan en möjlighet att vara ledande inom effektivitet och hållbarhet. Lenovos lätta, biobaserade förpackningar minskar storleken på paket, vilket medför en effektivisering på 6.7 procent vad gäller CO2-utsläpp från transporter.

Ett annat exempel är hur Lenovos förpackningsteam för ThinkPad® utvecklade en genialisk paketdesign, som eliminerar behovet av förpackningstejp. Designen kommer att användas till fler produkter efterhand, för att minska användningen av plasttejp.

Lägre utsläpp och energianvändning

Lenovo arbetar med att reducera sina utsläpp och sin energianvändning, med utgångspunkt i vedertagen forskning. Målet är att 90 procent av Lenovos globala elförsörjning ska komma från förnybara källor till 2025 och företaget ska sänka utsläppen från sina försörjningskedjor med 1 miljon ton.

Lenovo har också tagit fram en innovativ lödteknik för låga temperaturer. Denna teknik har företaget gratis delat med industrin för största långsiktiga miljöeffekt. Bara i Lenovos ThinkPad-serier och laptops sparar tekniken motsvarande 2 536 903 liter bensin per år.

Innovativt bruk av återvunna material

Lenovo är ledande vad gäller att använda återvunnen plast och cirkulära lösningar i sin tillverkning. Hittills har företaget använt runt 61 miljoner kilo återvunnen plast i sina produkter och förpackningar.

Cirkulär ekonomi

Lenovo siktar på att så långt det är möjligt maximera produkters livslängd och se till att uttjänta produkter och komponenter inte hamnar på soptippen. I samarbete med sina partners återanvänder, reparerar och renoverar Lenovo såväl produkter som komponenter i största möjliga mån.

Via Lenovos återvinningsprogram kan kunder från världens alla hörn återvinna sina gamla enheter, batterier och förpackningar.

Social påverkan

Lenovo tillhandahåller teknologiska lösningar i världsklass och anser sig därför ha ett ansvar för att tjäna samhället på en global nivå. Därför granskas alla produkter av experter på inkluderande design, för att säkerställa att de fungerar som de ska för alla användare.

Ett annat exempel är att de Intel® CoreTM vPro®- processorer som används i Lenovo ThinkPad-produkter tillverkas med konfliktfria mineraler.

Läs mer om Lenovos arbete med miljö, sociala frågor och bolagsstyrning (ESG) på www.lenovo.com/esg