Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Ernst Henry Photography
Bild: Ernst Henry Photography

Välkommen som kolumnist, Dan Korn!

Idag publicerar vi den första texten med vår nya kolumnist Dan Korn. Vi passade på att ställa några frågor till honom.

Det här är en text från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Vem är du och vad ägnar du dina dagar åt?

Numera är jag skribent på heltid. Jag medverkar i flera tidningar och skriver på min tjugoförsta bok. Jag är född i Göteborg, uppvuxen i Mölnlycke men har varit utlandsboende sedan 1987. De senaste tolv åren har jag bott i Manchester.

Det innebär dock inte att jag lämnat hembygden för gott. Jag återkommer regelbundet till Sverige och hittar lika bra på Västergötlands grusvägar som i London.

Du har ägnat väldigt mycket tid åt att gräva fram ögonvittnesskildringar av hur man levde förr i Västra Götaland. Kan du berätta lite om det intresset?

Från min tidigaste barndom fascinerades jag över det jag kallat ”det förgångnas envishet”, att det mitt i ett modernt samhälle kan finnas undangömda fickor där livet följer ålderdomligare mönster, i gamla stugor, med gamla traditioner.

Intresset för att besöka sådana platser och deras människor ledde med tiden till ett allt större intresse för just människorna, de som inte bara handlar annorlunda, utan som också tänker utanför de vanliga lådorna. Eller som en gammal man i en omålad stuga på Kålland sade till mig en gång:

- Du vet när en bor så här blir de la att en tänker lite djupare än di andre människera.

Vilken sorts ämnen och frågor kommer du att beröra i dina texter?

Givetvis blir det ämnen som ligger mig nära, men det är en rik palett med frågor som gör det. Jag har lovat en av tidningens läsare att inte vara förutsägbar och det löftet tänker jag försöka hålla.