Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mathias Bred är ny kolumnist på ledarsidan Bild: Jonas Lindstedt
Mathias Bred är ny kolumnist på ledarsidan Bild: Jonas Lindstedt

Välkommen Mathias Bred

Onsalabon och skribenten Mathias Bred är en av ledarsidans nya gästkolumnister. Ledarredaktionen passade på att ställa några frågor i samband med hans första kolumn.

Det här är en text från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Hej Mathias och välkommen som gästkolumnist! Vem är du?

Jag är 42 år och bor i Onsala. Som de flesta andra invånarna i Kungsbacka kommun har jag rötter i Göteborg. Sedan december jobbar jag politisk redaktör på Svenska Nyhetsbyrån. I mina kolumner kommer jag dock bidra som mig själv.

Du har en bakgrund inom Göteborgspolitiken som tjänsteman hos Moderaterna. Vilken tror du att Alliansens framtid är i staden?

I ett längre perspektiv är det förstås problematiskt eftersom Alliansen inte längre finns på riksplan och knappast lär återuppstå. Men i ett kortare perspektiv tror jag att den kommer att bestå lokalt i Göteborg. Samarbetet mellan de borgerliga partierna i rådhuset fungerar någorlunda och inget av partierna verkar hittills straffas av sina väljare för att ingå.

Vilka frågor kommer du att lyfta i dina texter?

Frågor med lokal touch, naturligtvis. Efter ett par år i rådhuset har man en del man vill skriva av sig.

Vad kan läsarna förvänta sig av dina texter?

Jag är en ovan krönikör och har mest skrivit ledare tidigare. Min tanke är att jag ska försöka lyfta frågor och peka på trender som man inte hinner med när man bara skriver nyhetskommenterande.