Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ledare: Hedens framtid fortsätter att engagera

Hedens framtid fortsätter att engagera. Anledningen är enkel: Heden har både stark symbolisk och historisk betydelse men också praktisk vikt för idrotts- och evenemangsstaden Göteborg.
Det här är en text från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Diskussionen böljar. Många av dem som tycker att Heden skall bebyggas helt eller delvis menar att Heden är ett trist, öde blåshål vars försvarare bara är nostalgiska. Det duger inte som argument. Vi som vill att Heden skall förbli öppen, vill också förbättra. Och det är inte nostalgi att vilja bevara och utveckla denna fantastiska, centrala tillgång och göra den till en helt unik, grön, tillgänglig rekreations-, lek- och idrottsplats. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men Heden är mer än så. Heden är också en nyckel till att lösa upp arenafrågan och hela evenemangsstråket. Kopparberg/Göteborg FC är beredda att släppa Valhallaplanen om man kan få en bra anläggning på Heden. Ullevi Tennis tittar på möjligheten att lägga sina banor i och under läktarna till den fotbollsanläggning som Göteborgarnas Heden föreslår i det nordöstra hörnet av Heden. Därmed kan byggrätter frigöras, bostäder byggas och resurser och plats skapas för ett nytt arenabygge och många andra godsaker. 

Vad som nu behövs är visioner, vilja, handlingskraft, dialog och samarbete – Göteborgsandan i dess egentliga och goda bemärkelse. Fortsättning följer!

PS. Underbara Frölunda Indians (vilken match i torsdags) är värda en ny arena. I dag håller vi tummarna!