Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aleksandra Boscanin: Fegt av MP att inte stå för sin politik

I en koalitionsregering måste man kompromissa. Men man står inte fri från ansvar för den politik som man faktiskt bedrivit bara för att man egentligen hade velat se en annan.

Det här är en text från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Sveriges kristna råd har startat en namninsamling för att ”förmå den svenska regeringen att arbeta för en mer human migrationspolitik”. Protester mot den anpassade migrationspolitiken är inget nytt fenomen. Juluppropet, som initiativet kallas, skiljer dock ut sig på flera sätt. Dels på grund av initiativtagaren. 

Många betraktar kyrkan som en institution som bör vara opolitisk, varpå detta är kontroversiellt. Jenny Sonesson skriver: “Juluppropet har fått mig att bedrövad gå ut på kyrktrappan och stänga kyrkporten bakom mig. Kyrkans roll är att ena, inte att splittra.” (Dagens Samhälle 23/12). 

En annan intressant aspekt är vilka som har skrivit under det; bland de som stoltserar med detta går att finna högprofilerade politiker. En av de som skrivit under är Maria Ferm, gruppledare för MP. Det är anmärkningsvärt eftersom Juluppropet vänder sig mot den politik som Ferms eget parti infört i regeringsställning. 

I en koalitionsregering måste man kompromissa. Det ligger i sakens natur att man inte kan få igenom allting som man vill. Men man står inte fri från ansvar för den politik som man faktiskt bedrivit bara för att man egentligen hade velat se en annan. Detta är inte första gången företrädare för MP går i opposition mot sig själva. Beteendet är nonchalant mot såväl ämbetet som mot väljarna.