Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lax på grillen

Det är kul att vara först. Sedan spelar det mindre roll om det är i löparspåret eller på altanen. Grillad lax med sparris och aioli är en bra start på grillsäsongen.

Grillad lax med sparris och aioli

För 4 personer, 40 minuter

600 g benfri lax med skinnet kvar

1 msk rapsolja

1 krm svartpeppar

salt

Till aiolin:

1 tsk fransk senap

1 tsk vitvinsvinäger

3 äggulor

3 dl rapsolja

1-2 vitlöksklyftor

1 knivsudd cayennepeppar

1 krm salt

Att äta till:

1 bunt grön sparris

citron

ris

Gör så här:

1: Krydda fisken med svartpeppar och vänd den i rapsolja. Vänta med saltet till efter grillningen. Låt fisken dra i 30 minuter innan den grillas.

2: Vispa senap, vinäger och äggulor till fast form i vispvänlig skål. Tillsätt olja, först droppvis, sen i små omgångar under ständig vispning. Avsluta med riven vitlök, cayennepeppar och salt.

3: Bryt bort den nedre delen av sparrisen. Lägg resten på grillen tillsammans med fisken och grilla dem ett par minuter med flera vändningar. Fisken grillas först en minut med köttsidan mot glöden. Vänd sedan med skinnet nedåt glöden och grilla till dess den är klar, cirka 2-3 minuter.