Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lavrov: Väst vill ha regimskifte

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov anklagar väst för att försöka använda sanktionerna för att få till stånd "regimskifte" i Ryssland.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Lavrov anser enligt nyhetsbyrån Tass att väst med sanktionerna, som infördes efter annekteringen av Krim, "gör klart att man inte vill tvinga Ryssland att förändra sin politik utan att säkra ett regimskifte". Lavrov uttalade sig på ett möte med Utrikes- och försvarspolitiska rådet i Moskva.

Lavrov sade att när internationella sanktioner använts mot länder som Iran och Nordkorea, har det utformats på ett sådant sätt att de inte skadar ekonomin.

-Nu säger offentliga personer i västländer att att man måste införa sanktioner för att förstöra ekonomin och framkalla folkliga protester, sade Lavrov.

Hans uttalande följer på ett liknande från Vladimir Putin i torsdags där presidenten sade att att Moskva måste vara på sin vakt mot en "färg-revolution" i Ryssland. Putin anspelar på de folkliga uppror som stjälpt regimer i andra före detta sovjetrepubliker som Ukraina och Georgien.