Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Lastbilskrock i Tingstadstunneln

En lastbil och en personbil ska ha krockat i Tingstadstunneln.

– Vi är på plats. Det börjar bli trafikstockningar, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Strax efter kvart över elva kom larmet om att en lastbil och en personbil kolliderat i Tingstadstunneln i Göteborg. Lastbilen ska, enligt SOS Alarm, ha blivit påkörd bakifrån av persponbilen.

– Det ska ha skett i norrgående riktning och vi har tre enheter på plats, säger  larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten ska det nu börja bli trafikstockningar i den normalt sett trafiktäta tunneln. Trafikverket meddelar att ett körfält ska vara avstängt med anledning av olyckan. Det finns ingen prognos för när olyckan ska vara avlöst och trafiken kan börja rulla obehindrat igen. 

– Vi är på väg till platsen. Vi har inga uppgifter om personskador i samband med olyckan, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Strax efter klockan 12 var polisen fortfarande på platsen. Trafiken är dock påsläppt och rullar.

– Situationen börjar klara upp sig, men vi är fortfarande där. Det finns inga uppgifter om skadade personer, säger Stefan Gustafsson.