Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lastbilen bärgad – trafiken rullar igen

Lastbilen som fastnade på mitträcket på E 6 vid Klarebergsmotet i går är nu bärgad. Vid 12 flöt trafiken på igen.

Stora trafikstörningar har rått ända sedan i söndags kväll på E 6, efter kollisionen mellan en lastbil och en traktor i höjd med Klarebergsmotet på Hisingen. Trafiken på E6 i norrgående riktning fick dirigeras om via Klarebergsmotet, ut mot Ellesbovägen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Även en fil i södergående riktning var avstängd är avstängd på E 6 ända fram till 10.15 på måndagen.

"Något sirapsliknande i lasten"

Först vid 11.30 på måndagen var lastbilen bärgad, men visst saneringsarbete kvarstod.

– Det har varit något sirapsliknade i lasten. Det sandades redan i natt, men i samband med omlastning så kom det ut mer på vägbanan som måste åtgärdas. Dessutom ska en skyddsbarriär sättas upp för det skadade mitträcket, uppger vägtrafikledare Magnus Bengtsson på Trafikverkets trafikledningscentral i Göteborg.

Enligt Trafikledningscentralen flöt trafiken på igen vid 12-tiden, om än med "någon eftersläpning" i norrgående körfält.

Flera olyckor under kort tid

Trafikstörningarna på E 6 förvärrades av att det skedde ytterligare olyckor under morgontimmarna. Klockan 04.54 inträffade en olycka på E 6 i höjd med Klarebergsmotet. I södergående riktning körde en bil av vägen, voltade och landade på taket. Två personer fördes till Kungälvs sjukhus med ännu okända skador.

05.39 inträffade en seriekrock i höjd med Kvarndammen på E 6 i södergående riktning. Tre bilar ska ha varit inblandade. Enligt polisen har köbildningen vid den större olyckan gjort att bilar vänt på E 6 och kört tillbaka på fel sida av vägen. Detta ska ha orsakat seriekrocken. En person är fördes till Kungälvs sjukhus med okända skador.

Vid 09.26 kom larm om ytterligare en olycka vid Klarebergsmotet med två personbilar inblandade.

– Det var en typisk kökrock. En person är avförd till Kungälvs sjukhus med nacksmärtor, uppger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Lastbil körde in i traktor

Det var vid 22.20 på söndagskvällen som en lastbil körde in i en traktor på E 6 i höjd med Klarebergsmotet. Traktorn körde längs med väggrenen och klippte gräs. TT uppger att lastbilen ska ha blivit omkörd av en personbil i höjd med traktorn. Det blev då för trångt och lastbilen körde in i traktorn.

Traktorföraren, född 1984, satt länge fastklämd och fick skäras loss av Räddningstjänsten. Han ligger nu på Sahlgrenska med revbensskador och en punkterad lunga. Hans skador bedöms som allvarliga, men inte livshotande. Lastbilschauffören uppges vara oskadd.

Klockan 7 på måndagsmorgonen var traktorn bärgad från platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.