Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Laila Westersund död

Revystjärnan Laila Westersund är död. Hon avled natten mot tisdagen efter en tids sjukdom.

Laila Westersund växte upp i Trollhättan men det var i Göteborg hon blev folkkär på allvar, och då främst som revykungen Hagge Geigerts leading lady på Lisebergsteatern.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var också där som Laila Westersund gjorde comeback 2004 i Krister Claessons föreställning Stulen kärlek, en stor publiksuccé med bland andra Annika Andersson, Ulf Dohlsten och Mikael Riesebeck i rollerna.

"Hennes entré har inte varat mer än fem sekunder förrän publiken visar sitt gillande med smattrande applåder. De är väl förtjänade. Utan att förhäva sig gör Laila Westersund en gedigen insats. Med sin rutin och sin komiska fingertoppskänsla vet hon precis var stötarna ska sättas in. Det är faktiskt hon och Thomas Hedengran, som spelar ett äldre par, som är kvällens stora behållning, sidrollerna till trots" skrev GP:s recensent Magnus Vasell efter premiären.

– Det är tråkigt att hon gått bort. Det är en av våra största underhållare som gått ur tiden, säger Janne Andersson, producent på produktionsbolaget 2entertain, till Expressen.

– Hon är den artist som stått flest gånger på Lisebergsteaterns scen.

Laila Westersund blev 68 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.