Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Löfven: ”Vi måste vara tydliga med vilket parti Sverigedemokraterna är"

Statsminister Stefan Löfven gör en hård markering mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. – Han gick in i Sverigedemokraterna när de fortfarande hade hakkorsflaggor på sina möten. Det valet gjorde han. Jag skulle aldrig någonsin ha kunnat göra det. Det är i grunden ett rasistiskt parti med nazistiska rötter också. Det är bara så, säger Stefan Löfven till DN om partiet.

Löfven passar samtidigt på att uppmana moderatledaren Anna Kinberg Batra att lämna klara besked i regeringsfrågan och relationen till SD, skriver DN. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi måste vara tydliga med vilket parti Sverigedemokraterna är. Det får aldrig någonsin i historien stå att det där visste vi inte riktigt, vilka de var”, säger Stefan Löfven till tidningen. 

Vidare berättar han att partiet aldrig kommer att göra sig beroende av Sverigedemokraterna och att man måste vara beredd på att arbeta över blockgränserna. Han ställer sig också frågande till om Kinberg håller med på den punkten. 

– Det är inte ett parti som alla andra, det tror jag att de senaste händelserna har visat. Och det finns en lång, lång rad argument för det, säger Löfven till DN.

GP har sökt Stefan Löfven för en kommentar. 

Texten uppdateras. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.