Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Köerna är långa på barnakuten på Östra sjukhuset i Göteborg.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lång väntan på Östras barnakut

Min 4-åriga dotter hade fallit illa på förskolan och det var uppenbart att hon hade en fraktur någonstans i armen. Vi åkte därför till barnakuten på Östra sjukhuset.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Systemet för att hantera dessa unga patienter upplevde jag som skrämmande dåligt. Vi slussades mellan olika instanser med extremt lång väntetid och en hel rad med led vi skulle igenom för att ens få sätta oss i väntrummet.

Felet verkar ligga i att ingen annan än läkarna får ta några beslut trots att det dräller av kompetenta sjuksköterskor och undersköterskor. Vi måste vänta fyra timmar innan en läkare hade tid med oss och skickade oss till röntgen.

Under den långa väntetiden hade den övriga personalen bara lov att visa oss till väntrummet och ge lite flytande Alvedon.

Medan vi väntade fylldes väntrummet sakta på med skadade barn eller febriga bebisar.

Föräldrarna ser allteftersom tiden går mer och mer uppgivna ut. Jag pratar lite med några av dem, och det visar sig vara samma där: sjuksköterskan har gett Alvedon (för det får inte undersköterskan göra) och sedan är det timmar av väntan på läkaren.

Det pratas mycket om nedskärningar inom vården och att läkarna inte hinner med sina patienter, om det då inte finns pengar att anställa fler läkare måste man väl effektivisera vården och delegera en del av läkarnas uppgifter!?

Det är något sjukt med vården om små barn med brutna armar skall tillbringa nästan åtta timmar på sjukhuset för att få adekvat vård. Jag skall inte ens gå in på när min svärmor väntade över 20 timmar på Sahlgrenskas akutmottagning. Det är en annan historia.

Sådant här får mig att ifrågasätta: Behöver sjukvården verkligen mer pengar? Eller behöver den en rejäl omorganisering?

F Lange