Lätt på grekiska

Grekisk bondsallad, eller som vi säger "grekisk sallad" är en lagom måltid. I salladen kan snart sagt vad som helst ingå utom just sallad.

ANNONS
|

Grekisk bondsallad

För 4 personer, 10 minuter

4 tomater

1/2 gurka

1 grön paprika

1 rödlök

150 g fetaost i tärningar

1 msk grovt hackad färsk oregano

1 tsk hackad färsk timjan

3 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

20 svarta oliver

8 inte allt för starka feferoni

flingsalt och svartpeppar

Att äta till:

vitt, gärna lättrostat bröd

oregano och timjan till garnering

Gör så här:

1: Skölj och skär ned tomater, gurka och paprika i större bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär osten i drygt sockerbitsstora bitar. Blanda allt i en salladsskål.

ANNONS

2: Hacka färsk oregano och timjan och blanda ned örtkryddorna i salladen.

3: Vispa samman dressingen av olivolja och rödvinsvinäger. Krydda med ett par nypor salt och några tag med svartpepparkvarnen. Slå dressingen över salladen.

4: Toppa med svarta oliver, feferoni och några kvistar oregano och timjan. Bjud vitt, gärna lättrostat bröd till. Man kan även skära brödet i sockerbitsstora tärningar som vänds i vitlökskryddad olivolja och steks i panna alternativt rostas i ugn. Bitarna droppas över salladen just före serveringen.

ANNONS