Grekisk bondsallad
För 4 personer, 10 minuter
4 tomater
1/2 gurka
1 grön paprika
1 rödlök
150 g fetaost i tärningar
1 msk grovt hackad färsk oregano
1 tsk hackad färsk timjan
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
20 svarta oliver
8 inte allt för starka feferoni
flingsalt och svartpeppar
Att äta till:
vitt, gärna lättrostat bröd
oregano och timjan till garnering
Gör så här:
1: Skölj och skär ned tomater, gurka och paprika i större bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär osten i drygt sockerbitsstora bitar. Blanda allt i en salladsskål.
2: Hacka färsk oregano och timjan och blanda ned örtkryddorna i salladen.
3: Vispa samman dressingen av olivolja och rödvinsvinäger. Krydda med ett par nypor salt och några tag med svartpepparkvarnen. Slå dressingen över salladen.
4: Toppa med svarta oliver, feferoni och några kvistar oregano och timjan. Bjud vitt, gärna lättrostat bröd till. Man kan även skära brödet i sockerbitsstora tärningar som vänds i vitlökskryddad olivolja och steks i panna alternativt rostas i ugn. Bitarna droppas över salladen just före serveringen.