Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kvinna anhållen för dubbelmord

En 34-årig kvinna i Växjö har gripits och anhållit misstänkt för att ha mördat två män i deras lägenheter i Växjö på söndagen. Motivet och kopplingarna till männen är oklart.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kvinnan greps utomhus i norra delarna av Växjö på söndagsförmiddagen.

-Vi försöker klarlägga vad som har hänt och motivet till de båda händelserna och kopplingar till dem, säger Robert Loeffel, informationschef vid polisen i Kronoberg.

På förmiddagen hittades en man i 70-årsåldern allvarligt skadad i ett trapphus till ett hyreshus i centrala Växjö Mannen hade huggits med ett vasst föremål i överkroppen och fördes till Centralsjukhuset i Växjö där han senare avled.

Under morgonen larmades också polisen till en lägenhet i norra delen av Växjö där anhöriga till en man i 40-årsåldern hittat honom död.

Omständigheterna kring dödsfallet gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord. Hur mannen dött vill polisen inte avslöja.

Mordplatserna ligger ganska långt i från varandra. Efter tips greps kvinnan och efter förhör anhölls hon på sannolika skäl misstänkt för mord. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden.

Kvinnan är, enligt Robert Loeffel, inte känd av polisen sedan tidigare.

-Vi kommenterar inte vad hon sagt i förhören, säger han.