Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kvarteret Skatan åker till Laholm.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kvarteret Skatan reser till Laholm

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Komedi

Regi: Mikael Syrén

Med: David Batra, Johan Glans, Vanna Rosenberg, Rachel Mohlin och Klara Zimmergren

Sverige, 2012 (84 min)

BERGAKUNGEN, BIOPALATSET

David Batra och Johan Glans har jag sett uppträda live åtskilliga gånger, och varit helnöjd. Kvarteret Skatan är en vass liten tv-sitcom.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Skatangänget i långfilmsformat fungerar däremot nästan inte alls.

Det blir helt enkelt för tjatigt med sketch efter sketch efter sketch i 84 minuter. På en bioduk blir det snudd på plågsamt uppenbart att rollfigurerna är karikatyrer och att de medverkande i första hand är komiker, inte skådisar, som använder sig av yviga gester och ansiktsuttryck lika övertydliga som i en gammal pilsnerfilm från 1937.

I filmen är den obstinate Ulf (Batra) redo att ta till vilka metoder som helst för att tvinga med sig sina vänner på sommarsemester i Laholm. Där händer det inte mycket.

Enskilda scener är i alla fall halvkul, till exempel när grabbarna skall demonstrera hur man sköter grillen. Det återkommande skämtet att Johan Glans tappar byxorna är inte roligt ens den första gången.

Förresten gör SF en gigantisk rikstäckande premiärsatsning på Kvarteret Skatan reser till Laholm. Jag kan inte tänka mig att det blir någon publikrusning att tala om.