Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Zombier invaderar Liseberg

Lisebergs Halloweenpremiär blev en stor succé med över 200 000 gäster. Nu utökar parken årets satsning med fler öppetdagar och zombieattraktioner.

I oktober i år kommer området kring Balder att invaderas av zombier som springer runt bland rester av vrak, containrar och taggtråd som parkens värdar lagt ut i ett misslyckat försök att stoppa invasionen. Turligt nog gillar inte zombier ljus vilket gör att starka strålkastare vid broarna hindrar dem från att sprida sig till resten av parken. 

Eller det är i vilket fall premissen för Lisebergs nya Halloweenområde, Distrikt Z, som får premiär under årets temadagar i oktober och november. Det nya zombieområdet får dessutom sällskap av ett nytt skräckhus, Zombie, som går ut på att besökarna har låst in sig i ett av Lisebergs kontor men snabbt måste fly därifrån när zombierna lyckas ta sig in.

Lisebergs Halloweentema hade premiär förra året och blev en stor succé för nöjesparken. Rentav så stor att de inte var beredda på det själva, då det kom 200 000 gäster. Mer än dubbelt så många som parken hade budget för.

- Jag tror att intresset kommer från att många är hemma på höstlovet och Halloween som företeelse har ju smugit sig på oss som en mer rumsren temaperiod. Så därför kände vi behovet av att skapa en aktivitet kring det. Det händer ju inte så mycket på hösten så det är roligt med en säsong som skiljer sig markant från sommar och jul, säger Katarina Kolb, pressansvarig på Liseberg. 

Samtidigt satte mängden besökare press på området, vilket gjort att Liseberg nu valt att utöka så gott som allt: det blir fler öppetdagar, fler attraktioner, fler skräckhus, fler områden och så vidare. Även biljettsystemet har gjorts om för i år.   

- Förra året tog skräckhusbiljetterna slut alldeles för fort. Vi tvingades strypa försäljningen för att vi inte hade koll på när biljetterna skulle utnyttjas. Du hade en biljett som gällde för hela veckan och kunde gå när du vill. I år har du i stället biljett till en särskild tid så att vi kan optimera.

Också skräckhusen från förra året kommer att utökas och göras om. Gasten, Dockkabinettet och The Experiment kommer alla fortfarande ha samma grundidé men exempelvis The Experiment, där besökarna utsätts för en galen vetenskapsman, kommer att bli tre gånger så lång som förra året. Alla skräckhusen utom Gasten försvinner sedan efter temadagarna. 

Men även om temat för dagarna är skräck kommer det också att finnas saker för yngre besökare. Kaninlandet inreds med snälla häxor i stället för zombier och förra årets Godislandet återvänder och kommer bjuda på en explosion av karameller som spritt sig över hela storgatan med karamellbodar, skattjakter, pyssel och godisstatyer.