Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/14

Zara Larsson - hyllas och provocerar

Zara Larsson slog igenom redan redan som 10-åring genom att vinna TV4:as "Talang". Genom åren har hon väckt stor uppmärksamhet genom musikaliska framgångar och feministiska uttalanden.

Under 2008 vann Zara Larsson som 10-åringen tävlingen "Talang" i TV4. I finalen sjöng hon Celine Dions megahit "My heart will go on".

I dag är hon en av Sveriges största popartister och har bland annat gjort den officiella EM-låten, värmt upp för Beyoncé och blivit nominerad på MTV Video Music Awards.

I helgen går MTV:s gala European Music Awards av stapeln där hon är nominerad i två kategorier: "Årets nykomling" och "Årets svenska artist".

LÄS MER: Zara Larsson: "Så nervös"

Men genom åren har den svenska stjärnan fått uppmärksamhet för mer än musikaliska framgångar. Hon har varit Sommarvärd i Sveriges radio, hamnat i ett bråk med artisten Günther och gjort internationell succé med en kondombild.

- Jag tycker såklart fortfarande likadant om de saker som media har plockat upp från bloggen och från Twitter och Instagram. Jag kommer alltid säga vad jag tycker på scenen och i intervjuer, men kanske att det ser lite hårdare ut när jag skriver ned det svart på vitt, har Zara Larsson tidigare sagt till GP.

I sociala medier har Zara Larsson varit frispråkig, något som både hyllats och kritiserats. Bland annat när hon rasade på män efter att en misstänkt våldtäkt skett under hennes spelning på Bråvallafestivalen 2016. Då skrev hon bland annat: "Du förtjänar att brinna i helvetet".

- Det är inte så jag att jag är skyldig någon att läxa upp folk, mest män då, men jag känner att om jag kan göra det och har en stor följarskara så vill jag dela med mig av feministiska tankar. Varför inte?, sa hon till GP i somras.

LÄS MER: Vansinnig Zara Larsson efter anmäld våldtäkt

 

Se bildspelet ovan från några av de tillfällen vi minns.