Artisten Zara Larsson utsågs till Årets artist och hyllades med ett specialpris på Rockbjörnen. ARKIVBILD.
Artisten Zara Larsson utsågs till Årets artist och hyllades med ett specialpris på Rockbjörnen. ARKIVBILD.

Zara Larsson hyllades på Rockbjörnen

ANNONS
|

Det unga bandet The Fooo Conspiracy kammade hem priser i tre kategorier: Årets livegrupp, Årets konsert och Årets bästa fans på musikfesten Rockbjörnen som gick av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm under onsdagskvällen.

The Fooo på USA-turné

Till många i publikens besvikelse var bandet inte på plats för att ta emot priserna, men skickade en hälsning via videolänk.

-Tack för att ni har röstat fram oss! hälsade bandet som just nu är på USA-turné.

The Fooo Conspiracy öppnade för One Direction på Ullevi tidigare i somras och försöker nu erövra en ny kontinent. Men den 12 september kommer de hem för en spelning i Globen.

Kvällens programledare var artisten Oscar Zia och Aftonbladets reporter Frida Söderlund. Enligt dem hade en miljon röster kommit in till musiktävlingen som avgörs helt och hållet av "folket".

ANNONS
Tredje gången gillt

Zara Larsson utsågs till årets kvinnliga liveartist för tredje året i rad - och överraskades på scenen av Malena Ernman som höll ett brandtal till henne:

-Det krävs mod att driva sina åsikter i ett samhälle där förändring är detsamma som rädsla. Det krävs styrka att gå emot strukturer som begränsar halva befolkningen.

Ernman överlämnade även ett specialpris till Zara Larsson från Aftonbladet för hennes jämställdhetskamp och "outtröttliga arbete i musikbranschen och samhället".

Årets manliga artist blev inte helt oväntat Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw som också uppträdde på galan och knep priset för årets bästa låt: "Heroes".

Även Eric Saade, Molly Sandén, Kumba och Samir & Viktor uppträdde på galan.

Rockbjörnen är ett svenskt musikpris som delas ut av Aftonbladet via sina läsare årligen sedan 1979. Här är årets vinnare:

Årets kvinnliga liveartist: Zara Larsson

Årets manliga liveartist: Måns Zelmerlöw

Årets livegrupp: The Fooo Conspiracy

Årets genombrott: Tove Lo

Årets svenska låt: "Heroes" av Måns Zelmerlöw

Årets utländska låt: "Love me like you do" av Ellie Goulding

Årets konsert: The Fooo Conspiracy - Skansen, Stockholm

Årets hårdrock/metal: Europe

Årets bästa fans: The Fooo Conspiracy - Foooers

ANNONS