Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Zara Larsson dominerar P3 Guld

Zara Larsson och Galantis kan bli P3 Gulds stora vinnare. Popstjärnan och dansduon har tre nomineringar var inför galan.

Zara Larsson har chans på pris i kategorierna årets artist och guldmicken. Galantis kan komma att utses till årets grupp och årets dans.

Dessutom gör de båda upp om priset för årets låt. Galantis är nominerade för "No money" och Zara Larsson för "Ain't my fault". Det är ett av de allra tyngsta priserna på galan – i nomineringslistan hittar man också Miriam Bryants "Black car", Lalehs "Bara få va mig själv" samt Mike Perrys jättehit "The ocean" som har 315 miljoner spelningar på Spotify.

"Håller tummarna"

- Det är så många dörrar som öppnats så det har nästan varit att man får stänga några igen för att få lite arbetsro. Jag har försökt sitta i studion och jobba och ha roligt även fast det är hektiskt runtomkring, säger Mike Perry till TT.

Han tycker det är "hur häftigt som helst" att vara nominerad, men vågar inte sia om sina vinstchanser:

- Oj, det är väldigt många starka låtar där. Laleh och Miriam Bryant och allt möjligt, så det kan nog bli svårt. Men jag hoppas och håller tummarna.

En lång rad artister har också dubbla nomineringar inför galan. Däribland tungviktare som Håkan Hellström, Kent och just Laleh och Miriam Bryant.

"Viktigt och stort"

- P3 Guld betyder ganska mycket. Jag var nominerad till årets nykomling för några år sedan och det kändes viktigt och stort och det har hängt med fram till i dag. Det är jättefett att vara nominerad. Det betyder mycket för mig, säger Miriam Bryant.

I P3 Guld är det publiken själva som röstar fram vinnarna, något hon uppskattar:

- Det är de som kommer på spelningarna och det är de som lyssnar på musiken. Det är tack vare dem som man ens är nominerad, särskilt till guldmicken som är ett livepris. Det är fansen man vill "pleasa" och ska man vinna för någon så är det för deras skull.

I den prestigefulla kategorin årets nykomling gör Ana Diaz, Cherrie, Hanna Järver, Peg Parnevik och Rein upp om vinsten.

P3 Guld arrangeras i Partille den 21 januari. Galan leds av radioprogramledaren Tina Mehrafzoon och under kvällen uppträder bland andra Veronica Maggio, Miriam Bryant, Hurula, Erik Lundin och Nause.