Zara Larsson är snart där

Under det senaste året har Zara Larsson varit överallt. På EM, på Beyoncé och nu i veckan på Way out West. Dessutom kommer en ny skiva i september.

ANNONS
|

Det var en lycklig Zara Larsson som lämnade studion för några veckor sedan. Där har hon under de tre senaste åren jobbat hårt med uppföljaren till debutplattan 1. Än saknas några saker, som ett releasedatum, ett albumcover och ett namn. Men utöver det är Zara Larsson inte långt ifrån ett nästa skivsläpp.

– Det kändes helt otroligt när jag gick från studion den dagen. Är jag klar nu? Va? Det är helt sjukt. Men jag så nöjd med allt, och jag tror att folk kommer att tycka om det lika mycket som jag har tyckt om att skapa det.

ANNONS

Vi träffar Zara Larsson i ett rum på Villa Belparc. Det är några timmar kvar till hon ska spela på Way out West och hon känner signervös, vill göra bra ifrån sig. Men hon härmar glatt det som hon kallar mandelröst om man ber henne, liksom talar långt bak i halsen.

– Stormzy har ju verkligen mandelröst, men han är grym, jag älskar honom.

Zara Larsson har nära till ordet älskar. En del personer älskar hon dock extra mycket. Så fort man nämner namnet Beyoncé ler hon stort.

– Att vara med och öppna för henne var typ det största jag gjort i hela mitt liv känns det som, det finns ingen jag ser upp till som henne. Jag har uppträtt för fler folk men det här var så personligt för mig, att stå på en scen och se min största inspiration och idol vara där en timme senare. Jag grät hela konserten.

Det har varit ett minst sagt händelserikt år för Zara Larsson. Utöver att slutföra sin andra platta och öppna för Beyoncé har hon även sjungit den officiella EM-låten. Trots att det inte har hänt över en natt, utan är något hon jobbat för hela livet, så är det nu det lossnat på riktigt.

ANNONS

– 2016 har verkligen varit året då jag har fått något slags break utomlands. En av mina största drömmar har varit att ha en låt som spelas på radio i USA, och det har jag nu. Jag har ju kämpat för det här så länge, och det här året har det hänt. Men jag tycker inte att det går för snabbt, jag tycker att det går för långsamt om någon undrar.

Arbetet med det än så länge namnlösa albumet har sett lite annorlunda ut än tidigare, denna gång har Zara Larsson själv varit med och skrivit några av låtarna.

– Jag har lärt mig jättemycket under den här tiden. Nu kan jag skriva en låt, det kunde jag verkligen inte innan den här albumet. Det är det jag är mest stolt över.

Du och din syster verkar ha en så himla fin relation?

– Ja, vi har verkligen en nära relation. Jag älskar när vi åker på familjesemester, då är det bara jag och Hanna. Då vill vi alltid sova i samma säng, alltid vara med varandra. Hon är min bästa vän, jag kan säga allt till henne och hon allt till mig. Jag älskar verkligen Hanna, hon är min Hannababy, jag är så glad att just hon blev min syster.

ANNONS

Hur ser du på dig själv som en offentlig feministisk röst?

– Jag hade uttryckt mina åsikter även om jag inte var en offentlig person. Men jag tycker att man har något slags ansvar. Jag har en stor följarskara och vill då dela med mig av feministiska tankar. Det är jättemånga yngre personer som har kommit fram till mig och sagt, att jag verkligen fått dem att se på saker på ett annat sätt.

När Zara Larsson sedan går på Azaleascenen är det under en himmel som aldrig vill sluta regna. Men det är fullt med folk, och under konserten är hon den där rösten igen. Pratar allvar och pratar om våldtäkten på Bråvalla.

– Ni är en så fin publik, jag vill att vi här ska respektera varandra.

Zara Larsson

  1. Zara Larssons nästa album, som är hennes andra, beräknas släppas i september.
  2. Med på skivan kommer de två redan släppta singlarna Never forget you och Lush life att vara.
  3. Never forget you är också en av de låtar som Zara Larsson skrivit tillsammans med Mnek och Astronomy.
  4. I år sjöng Zara Larsson den officiella EM-låten This one’s for you tillsammans med David Guetta.
ANNONS