Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Youtube-stjärnor får egen tv-serie

"En av de sjukaste och bästa inspelningarna jag har gjort" skriver vloggaren Felicia Bergström på sin Facebooksida. Hon syftar på det nya programmet som kommer att visas på MTG:s nya plattform under hösten, "Sommaren med Youtube-stjärnorna".

I slutet av augusti är det dags för en ny reality-serie att göra entré i rutan. Med inspiration från Sjärnorna på slottet riktar sig dock det nya programmet mot en yngre publik och kommer visas på MTG:s nya webbplattform Viafree, skriver Nöjesbladet.

– Det är en del av vår strategi på att satsa stort på webbexklusiva format, säger Susanne Nylén, presstalesperson på MTG Sverige till Nöjesbladet.

En ny typ av stjärnor

Exakt vilka gäster som bjudits in till programmet vill Nylén inte avslöja, men enligt uppgifter till Nöjesbladet kan det handla om profiler som Joel Adolphson, från trion "I just want to be cool", Felicia Bergström, en stor Youtube-profil, Sabina Desirée och Thomas Sekelius.

– Vi samlar ett gäng Youtubeprofiler i slottsliknande miljö där de får berätta lite om sig själva, säger Nylén.

"Sommaren med Youtube-stjärnorna" spelades in på ett slott i Stockholms skärgård och en av deltagarna, Felicia Bergström är taggad. ”Detta var en av de sjukaste och bästa inspelningarna jag har gjort. Så taggad på att se hur allt blev”, skriver Felicia Bergström på sin Facebooksida. Hon har även gått ut med nyheten på Twitter:

MTG satsar på att göra tv för en yngre målgrupp, det är inte bara "Sommaren med Youtube-stjärnorna" ett tecken på.

– Vi vill nå en lite yngre målgrupp och anpassa oss efter hur de tittar på tv i dag, säger Susanne Nylén.

Ett annat webbexlusivt projekt är höstens program "Peg på turné" där Peg Parnevik tar tittare med sig på resan, samt "Jockiboi och Jonna i nöd och lust" som lanserades tidigare i år.