Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yohio på kortbesök i Göteborg under föreställningen Snövit - the musical

Yohio: "Någon gång vill jag spela ond"

I sommar flyttar Yohio till Japan på obestämd tid, men innan dess hinner han med ett kort Göteborgsbesök. Och debuterar som musikalartist på Lisebergshallens scen.

– Jag spelar prinsen som är ganska sprallig av sig, stolt och lite pinsam. Så fort han möter snövit märker man vilken tonåring han är; säger fel saker och är helt enkelt en awkward karaktär, säger Yohio.

Är det någonting du känner igen dig i?

– Nej faktiskt inte, det är det som är den största utmaningen. Sedan måste jag även visa min humoristiska sida vilket inte är något jag vanligtvis visar offentligt. Det var svårt i början men nu är det lättare. 

Yohio spelar prinsen i den omtalade Snövitmusikalen som kommer till Göteborg och Lisebergshallen i helgen. Musikalen bygger på bröderna Grimms saga omarbetad av Robert Dröse med nyskriven musik av Martin Land. Nanne Grönvall axlar manteln som den elaka och intrigerande drottningen och Ellen Bergström scendebuterar som Snövit.

Yohio debuterade som skådis i tv-serien Jordskott men det här är hans första musikalroll. 

– Att stå på scen är inte konstigt alls men att skådespela på scen har jag aldrig gjort förut. Det är en anna hastighet, balans och rytm och man måste lita på varandra på ett helt annat sätt, säger Yohio. 

Skulle du vilja fortsätta med skådespeleriet?

–  Ja absolut i framtiden nån gång. Jag skulle vilja testa spela ond, en bad guy. Eftersom man inte riktigt kan vara det i verkliga livet så är det roligt att få utlopp för det. Men först ska jag flytta till Japan för att fokusera på min artistkarriär, säger Yohio. 

– Sverige var egentligen tänkt som en sidogrej i början men blev mycket större än vad jag trott. Men jag känner att om jag ska kunna göra det jag vill, i det landet jag tycker mest om, så måste jag göra det nu annars blir det försent. 

Vad är det du tycker om med Japan?

– Även om jag är svensk, och har en svensk mentalitet, så känner jag mig mer hemma och till ro när jag är där. Jag passar verkligen in där och är verkligen lyckligt lottad som hittat mitt hem så tidigt i livet.