Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Punkrockbandet Yellowcard gästar Göteborg och Brewhouse. Längst till höger syns bandets sångare och violinist Sean Mackin.

Yellowcard besöker Sverige för första gången

Sean Mackin, sångare och violinist i det amerikanska punkrockbandet Yellowcard som i helgen besöker Sverige för första gången. På söndagskvällen spelar de på Brewhouse i Göteborg men hinner också med en signering på Rockhouse klockan 14.

Ni släppte ert debutalbum 1997 men har inte besökt Sverige tidigare. Hur känns det att vara här?

- Det känns fantastiskt. Vi har precis kommit fram till hotellet i Stockholm och håller på att packa upp efter en flygresa från Istanbul. Vi har alltid haft väldigt dålig kontroll över våra turnébokningar, annars hade vi garanterat kommit hit tidigare. Förra året spelade vi i Danmark och sedan dess har Köpenhamn varit en av mina absoluta favoritstäder.

  

Hur bra koll har ni på Sverige?

- Jag vet väldigt lite måste jag säga. Vår gitarrist Ryan Mendez lyssnar mycket på svensk metal. Själv är jag uppvuxen med att lyssna på Millencolin, som har influerat oss väldigt mycket. Annars vet jag inte mycket mer än att det är ett fotbollsland och att det är väldigt kallt. Så på lördag hoppas jag kunna gå upp tidigt, strosa runt och bara ta in omgivningarna. Sedan åker vi ner till Göteborg direkt efter Stockholmsspelningen på lördag kväll.

  

Vad kan fansen förvänta sig av er spelning på Brewhouse på söndag?

- Vi strävar alltid efter att köra en mix av gamla, nya och oväntade låtar. Vi har haft en bra känsla genom hela turnén så det kommer att bli fantastiskt.

  

Hur är Yellowcard 2013 jämfört med Yellowcard i slutet av 90-talet?

- När vi började var vi bara 15-16 år. Vi var bara smågrabbar. Det var fantastiskt på sitt vis men vi har helt klart mer mogna teman i våra låtar i dag. När vi släppte skivan Southern air i augusti förra året fick vi ett mottagande som vi inte har upplevt på många år. Både fansen och kritikerna var med oss till hundra procent. Det var ungefär samma känsla som när vi släppte Ocean avenue 2003.

   

Hur ser den närmsta framtiden ut för Yellowcard?

- Vi har turnerat i fyra veckor nu och har fem veckor kvar. Efter spelningen i Göteborg sticker vi ner och fortsätter europaturnén med sex spelningar i Tyskland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.