Yast tror på gitarrernas återkomst

ANNONS
|

Från Sandviken via Malmö kommer Yast till Pustervik på lördag. För snart ett år sedan släppte de sitt självbetitlade debutalbum, en popskiva, rätt och slätt.

– Det är enkel pop. Ibland svävar vi ut, vissa låtar är lite hårdare, vissa har psykedeliska influenser, men överlag är det simpel musik. Många som skrivit om oss kallar det drömsk pop, säger sångaren Tobias Widman.

Hur det låter i slutändan är inte hugget i sten. Debutalbumet är en enhetlig popskiva, men bandet menar att spelrummet är viktigt, nästa gång vi hör från Yast kan det låta annorlunda. Troligtvis blir det redan under den senare halvan av nästa år. Helgens spelning på Pustervik blir årets sista, innan de lämnar vägarna och fokuserar på nästa skiva.

ANNONS

– Om det är något vi kommer att minnas från 2013 så är det alla bra spelningar. Och några mindre bra också förstås. Vi har fått så god respons på skivan, det är inte så jätteenkelt. Pop har inte varit så mycket på tapeten i Sverige under året, säger Tobias Widman.

Även om det inte varit ett hopplöst år för popen, så är det onekligen så att den elektroniska dansmusiken varit betydligt mer framstående.

– Så är det just nu, jag vet inte vad det beror på. Den nya generationen lyssnar mer på house eller electro, men det går i vågor. Folk kommer tröttna på det efter ett tag, och gå tillbaka till det gitarrbaserade.

ANNONS