Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

WoW-arrangören meddelar ny festival 2018

Det blir ett Way out West även nästa år – i alla fall om arrangören får bestämma. Dessutom var det publikrekord under årets festival: "Vi vill absolut göra en festival 2018. Det är åtminstone vår plan och vår avsikt", meddelar Joakim Skoglund på Luger.

Med dragplåster som Lana Del Rey, Frank Ocean och Major Lazer snittade Way out West på runt 34 000 besökare per festivaldag.

– Jag tycker det är härligt att se att så många människor tog del av hela utbudet i Slottsskogen. Det var glädjande, säger arrangören Joakim Skoglund.

Vad var bäst i år?

– Jag tycker verkligen Frank Oceans spelning var spektakulär. Hur den utmanade formatet för en headlinespelning på en festival, det var mäktigt att se och hur väl det lyckades. Det blev en magi som gör det till en klassisk Way out West-spelning.

Festivalen inleddes i torsdags och avslutades i Slottsskogen med Lana del Rey på Flamingoscenen på lördagskvällen.

LÄS MER: Till och med Lana del Rey kan bli för blasé

Årets lineup bestod av en salig blandning av både svenska och internationella akter. Oskar Linnros, Tove Styrke, Sabina Ddumba, Annika Norlin x2, Jens Lekman, Eva Dahlgren och Linnea Henriksson var några av dem som representerade den svenska musiken. Lana del Rey, Regina Spektor, Frank Ocean, Pixies, The XX, Ryan Adams och Major Lazer kom utanför gränserna och levererade en minst sagt härlig festivalkänsla.

WoW kommer tillbaka 2018

Men den stora frågan är, blir det en festival även nästa år?

– Vi vill absolut göra en festival 2018. Det är åtminstone vår plan och vår avsikt. Men det är en stor mekanik att veva igång med enormt många inblandade och det måste en vara ödmjuk inför.

Något datum är dock inte bestämt i nuläget.

– Men om vi ser tillbaka på festivalen så har den ju varit samma period varje år.

LÄS MER: Oskar Linnros är bäst i Sverige