Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regissören Woody Allen. Arkivbild.

Woody Allen vill fronta #metoo

Regissören Woody Allen anser att han borde vara ansiktet utåt för metoo-rörelsen – på grund av sitt fläckfria förflutna i filmbranschen. Det berättar han i en intervju med det argentinska nyhetsprogrammet "Periodismo para todos".

- Jag är en stor förespråkare för metoo-rörelsen. Det är bra att exponera människor som trakasserar oskyldiga kvinnor och män. Jag borde vara ansiktet utåt för metoo-rörelsen, eftersom jag jobbat inom filmbranschen i 50 år och arbetat med hundratals skådespelerskor och inte en enda – känd som nybörjare – har någonsin nämnt någon som helst oanständighet, säger Woody Allen.

Under metoo-rörelsen har Woody Allens namn figurerat i samband med att mäktiga män inom filmbranschen anklagats för bland annat sexuella trakasserier. Något regissören inte gillar.

Kopplingen bottnar i att Woody Allens adoptivdotter Dylan Farrow anklagar sin far för sexuella övergrepp. Woody Allen har kontinuerligt nekat till anklagelserna och kallat dem "osanna" och "skamliga". Nyligen tog Woody Allen och Mia Farrows andra adoptivbarn, Moses Farrow, regissören i försvar.