Woodstock-känsla i Trädgårdsföreningen

ANNONS
|

Patti Smith har varit en flitig Sverigebesökare de senaste åren, även om Göteborgarna fått vänta på sin tur. Men ikväll står hon äntligen på scen i Göteborg, med sig har hon First Aid Kit och i publiken 6 500 fans.

– Själv är jag här för att se Patti Smith, men jag tror det är en lyckad kombo. De drar en väldigt blandad publik, de som bara lyssnat på en av akterna kanske upptäcker den andra, säger Anne Larsson från Mölndal som slått sig ner i gräset snett framför scenen.

Trädgårdsföreningen hade knappast kunnat vara en bättre vald plats. Kanske är det Woodstockkänslan, kvällssolen eller bara öarna av alla människor i gräset som gör det, men det passar musiken. Det passar budskapet, och hur uttjatad klyschan än må vara, så är det glädjande att se artister som betyder lika mycket för mormor som barnbarn. För det gör Patti Smith.

ANNONS

Emily MacGregor sitter framför scenen, tillsammans med sin pappa Bruce MacGregor. Hon började lyssna på Patti Smith när hon var runt 15, och lyssnade in sig på all punk hon kunde hitta.

– För mig betyder Patti Smith frihet. Bara sättet hon uttrycker sig på visar people have the power. Hon var ju med och startade punken, och har fortsatt att influera sedan dess.

Folk fortsätter att strömma till, även när First Aid Kit börjar spela.

– En av världens bästa låtskivare heter Paul Simon, säger Klara Söderberg i mikrofonen, och publiken svarar med ett försiktigt hurrande.

Så spelar de Paul Simons America, och den där känslan av det perfekta upplägget för en sommarkväll fortsätter att växa.

ANNONS