Wollters Instagramkonto nedstängt

ANNONS
|

Anledningen är att någon som skickat bilder på sin penis (så kallade dickpics) till Wollter – och fått bilden tillbakaskickad av henne – anmält hennes konto för regelbrott, skriver Upsala Nya Tidning.

- Det var en amerikan som skickade dickpics – det händer ofta och är väldigt vanligt, fråga vilken ung tjej som helst – och då skickade jag tillbaka den bilden till honom flera gånger varpå han blev kränkt och skrev att han skulle anmäla mig, säger Wollter till UNT.

LÄS MER: Kriminologen: "Dick pics kan ge fängelse"

Nedstängningen har fått Stina Wollters följare att reagera med ilska. De har skapat hashtaggen #openstinasaccount för att uppmana till att kontot öppnas igen.

ANNONS

Nytt konto

På ett nyöppnat konto beskriver Stina Wollter själv händelsen.

"Instagram har stängt ner mitt privata konto. Näthatarna har lyckats. Jag bombarderade en Dick picare med sin egen penis (och några av hans Dick pic-kollegers som bonus) häromdagen och han blev mycket kränkt och sa att han skulle anmäla mig.", skriver hon där.

I en nyupplagd video på det nya kontot förklarar Stina Wollter på ett konstnärligt sätt vad som hände.

- Jag skaffade mig verktyg för att överleva i patriarkatet. Jag tar så många bilder som jag behöver för att byta ut bilderna som skadar mig till bilder som jag kan leva med. Instagram blev ett rum, en samlingsplats, en lägereld. När kränkningarna kom slipade jag verktygen. Då ryckte mobbarna tag i patriarkatets verktyg, säger hon i videon.

ANNONS