William Strid fick lämna kvällens "Idol". Arkivbild.
William Strid fick lämna kvällens "Idol". Arkivbild.

William Strid fick lämna "Idol"

ANNONS

Kvällens "Idol" slutade dramatiskt. Med finalen inom räckhåll berättade programledaren Pär Lernström att säsongens sista program endast kommer ge plats åt två finalister, i stället för tre, och att två deltagare därför kommer att behöva lämna tävlingen nästa vecka.

- Nu kan singla vi slant om chansen, sade en smått uppgiven William Segerdahl i programmet.

Känslostormarna tog dock fart redan tidigare under kvällen när de fem idolerna skulle sättas på prov i två väsensskilda nummer. I första ronden var temat "den svenska musikexporten" och i rond två skulle det sjungas kärlekslåtar till nära och kära. Och det blev ett kluvet program, både kvalitets- och innehållsmässigt.

ANNONS

"Halleluja moment"

William Strid fick nöja sig ett långt "Njaaa" av jurymedlemmen Kishti Tomita efter sitt framträdande av Tove Lo-låten "Talking body". Kishti klagade också på att Bragi Bergsson inte hittade svärtan och sorgen i "Save tonight". Inte heller Anders Bagge var nöjd och beskrev William Segerdahls val av låten ”Euphoria" som att "hoppa bungyjump utan lina".

I omgång två var tongången desto varmare. De personliga tolkningarna blev så känslosamma att tårarna glänste i ögonen på deltagarna när de klev ner från scenen. Den enda som lyckades hålla ihop var Kadiatou Holm Keita, som sjöng Alicia Keys "No one" till sina kompisar. I stället var det Kishti Tomita som fick fälla en tår och utropade sitt klassiska "halleluja moment".

- Du sjunger bättre än Alicia Keys, konstaterade Alexander Kronlund.

Fem blev fyra

Sebastian Walldén valde att sjunga låten "Love on the brain" till sig själv och öppnade upp om den besvikelse och skuld han tidigare känt på grund av sin sexuella läggning.

- Du är en av de mest talangfulla vi haft i det här programmet ever, sade en uppspelt Kishti efteråt.

ANNONS

Till slut var det dock ofrånkomligt att fem skulle bli fyra. Och efter att tittarna sagt sitt stod det klart att det var William Strids tur att packa väskan.

- Jag är jättenöjd med kvällen. Jag hade inte kunnat inte gjort så mycket mer, sade han efter beskedet.

TT

Fakta: De är kvar i tävlingen

Bragi Bergsson

Kadiatou Holm Keita

Sebastian Walldén

William Segerdahl

ANNONS