William och Kate i sista säsongen av The Crown

Netflix har släppt de första bilderna på nykomlingarna i ”The Crown”: unge prins William och Kate Middleton. De unga kungligheterna kommer att spelas av Ed McVey och Meg Bellamy i sista säsongen av den hyllade serien.

ANNONS

Sedan premiären hösten 2016 har Netflix-serien ”The crown” successivt rört sig allt närmare samtiden. Att den fiktiva serien lagt sig så nära verkligheten har väckt både fascination och kritik.

En av dem som ifrågasatt serien är skådespelaren Judi Dench, som anklagat den för ”rå sensationalism”.

Berättelsen, som kretsar kring det brittiska kungahuset, inleds 1947 då drottning Elizabeth II gifter sig med prins Philip. Politiskt turbulenta perioder följer och ett skiftande brittiskt styre från Harold Macmillan, via Margret Thatcher till John Major.

I centrum som drottning Elizabeth ll har vi kunnat se brittiska filmstjärnor som Claire Foy, Olivia Colman och Imelda Staunton.

ANNONS

Bilkraschen berörs bara indirekt

Den femte säsongen utspelar sig åren 1991 till 1997. Lady Diana (Elizabeth Debicki) och prins Charles (JOsh O´Connor) äktenskap gnisslar betänkligt i fogarna och upphör till slut. I sista avsnittet ses Lady Diana packa för att resa på semester med Mohamed Al-Fayed (Salim Daw). Även Al-Fayeds son Dodi ska ansluta sig får tittarna veta.

Ska vi tro förhandsspekulationerna kommer den sjätte och sista delen av "The crown” att gestalta hur Lady Diana och Dodi Fayed förälskar sig. Den tragiska bilkraschen där de båda omkommer lär beröras mer indirekt i ett tidigt skede av säsongen.

Tittarna får nu följa kungligheterna i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

Stort fokus på William och Kate

Netflix har släppt de första bilderna på seriens nykomlingar: unge prins William och Kate Middleton. De syns som unga studenter på skotska University of St Andrews, flörtar och håller varandra i hand.

Brittiska nykomlingen Meg Bellamy Netflix-debuterar i rollen som Kate Middleton, blivande prinsessa av Wales. Som prins William ser vi Ed McVey, som studerat vid London Dramacenter. Han har tidigare synts i flera teaterpjäser i London, bland dem ”En midsommarnatts dröm”.

William och Kate tycks få framträdande roller i nya ”The Crown”, enligt The Guardian.

LÄS MER:Recension: ”The crown” säsong 5 – Netflix

LÄS MER:Recension: ”Harry och Meghan” – Netflix

LÄS MER:Recension: ”Kungen” i regi av Karin af Klintberg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS