Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wells och Bronett gör cirkus ihop

Den ena är vig som ett kassaskåp. Den andra är tveksam till att sjunga. Nu har Robert Wells och Robert Bronett slagit sina påsar ihop och sätter upp julshowen "Rhapsody in Circus" tillsammans.
- Jag har gått på cirkus sedan jag var fyra år. Framför allt Cirkus Scott, men också på Cirque du Soleil och andra föreställningar utomlands. Jag har haft en del moment i mina senaste tre shower med akrobatik och stunt. När jag bjuder på show då vill jag att det ska bjudas rejält, säger Robert Wells.
Akrobater och symfoniorkester
Circus Scott firar 70-årsjubileum genom att samarbeta med Robert Wells och hans musiker. "Rhapsody in Circus" är en julshow som hålls i ett cirkustält med plats för 4 500 personer.
I mellandagarna showas det i Rålambshovsparken i Stockholm, och sedan på Heden i Göteborg. Medverkar gör akrobater och balans- och performancekonstnärer, där tio av de 40 artisterna kommer från det fransk-kanadensiska nycirkuskompaniet Cirque du Soleil.
Showen kombineras med dans, sång och symfoniorkester.
- Jag har alltid drömt om att få jobba med en riktigt bra orkester, men alltid dragit mig för det. För att en bra orkester ska fungera måste det vara en stark personlighet som leder, säger Robert Bronett och fortsätter:
- Och jag har ju sett Robert nästan överallt. Jag har tittat på hans show på Cirkus där det fanns med en del cirkuselement. Jag ringde upp honom och så visade det sig att han alltid velat jobba med stora cirkusartister.
Inga stora svenska namn
Till skillnad från Robert Wells tidigare Rhapsody-shower kommer det inte att medverka några stora svenska artister.
- Det är redan gjort. Däremot skulle det kunna vara intressant om det dyker upp någon rookie under hösten. Men det ska i så fall vara ett namn som ingen har sett. Det är roligare att publiken får överraskas lite, säger Robert Wells.
Julen blir showens röda tråd. Wells och Bronett har studerat "Christmas Spectacular" på Radio City Music Hall i New York för att hämta inspiration.
- Från mitt håll ska det komma råsväng, mycket rock 'n' roll, och så lite finstämt som möjligt. Det ska svänga på och gunga i det här tältet, säger Robert Wells.
Och det är inte bara Wells som står för musiken. För enligt honom ska Bronett också sjunga.
Och du då Robert Wells, kommer du att göra någon akrobatik?
- Jaaaa det ska han!, bryter Robert Bronett in.
- Ja, det ska jag, och det är okej. Jag är vig som ett kassaskåp så det blir inga stora grejer, men jag tycker det är kul på riktigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.