Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Weiron Holmberg får egen vagn som kulturpris

Skådespelaren Weiron Holmberg tilldelas Göteborgs Spårvägars Kulturpris. I samband med detta pryds en spårvagn med hans namn.

Weiron Holmberg är bland annat känd som Berras kompis i filmen Sällskapsresan och som Biffen i Jönssonligan-filmerna. Han kopplas också ihop med Robert Gustafssons karaktär Weiron i ottan från tv-serien Nile City.

– Weiron Holmberg får priset för sitt skådespeleri och för att han har givit framför allt arbetarklassen i Göteborg en röst. Något som lockat många till Folkteaterns scen genom åren. Men priset får han även för sina roller i mer publika filmer som Repmånad och Sällskapsresan, där hans karaktärer har bidragit till att sinnebilden av en göteborgare är stark i hela landet, säger Göteborgs Spårvägars vd Lars-Börje Björfäll i ett pressmeddelande.

Göteborgs Spårvägars Kulturpris delas i år ut för tjugonde gången i rad. Tidigare pristagare är bland andra Lasse Kronér, Håkan Hellström och Maria Lundqvist.

Priset delas ut av en jury bestående av politiker i kulturnämnden i Göteborg samt i styrelsen för Göteborgs Spårvägar samt bolagets vd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.