Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Harvey och Bob Weinstein. Arkivbild.

Weinsteins bror: "Han är oförsvarlig och galen"

Bob Weinstein är chockad av Harvey Weinsteins beteende. I en känslosam intervju berättar den våldtäkts- och sextrakasserianklagade Hollywoodmogulens bror och kollega om det kaos som uppstått i skandalens spår.

Det är Hollywood Reporter som publicerat en lång intervju med filmproducenten Harvey Weinsteins bror, Bob Weinstein. I den berättar brodern hur han försöker styra deras gemensamma bolag, The Weinstein Company, samtidigt som han försöker hantera ett personligt kaos.

Bröderna äger 20 procent var av det mäktiga The Weinstein Company, men Harvey Weinstein har nu fått sparken från bolaget som dessutom planerar att byta namn.

Bob Weinstein säger att han har haft en mycket begränsad kontakt med sin bror de senaste fem åren.

- Jag kunde inte hantera hans otroheter, lögner och attityd gentemot folk. Jag har en bror som är oförsvarlig och galen, säger han.

Mardröm

Hittills anklagas Harvey Weinstein för fem våldtäkter, samt sexuella trakasserier som sträcker sig över flera decennier, och han är föremål för flera polisutredningar. I ett skriftligt uttalande har han tidigare sagt att flera av anklagelserna är falska, men också bett om ursäkt:

"Jag inser att mitt tidigare uppträdande mot kollegor har orsakat stor smärta, och jag ber verkligen om ursäkt. Även om jag försöker bättra mig vet jag att jag har en lång väg kvar att gå".

Bob Weinstein kallar broderns beteende "sjukt och depraverat", och menar att varken han eller företagsstyrelsen kände till omfattningen av vad han ska ha utsatt kvinnor för.

- Jag befinner mig i en mardröm. Min bror har orsakat ett oerhört lidande. Som pappa till tre flickor säger jag detta med varje ben i min kropp: Mitt hjärta brister för de kvinnor han har skadat, säger han och vittnar även om att han själv har fallit offer för broderns verbala trakasserier.

Ingen ånger

Sent i går kväll uteslöts Harvey Weinstein ur Oscarsakademien, och han har tidigare förlorat sitt medlemskap i den brittiska filmakademin Bafta. Men trots att allt rasat omkring honom och trots att allt fler kvinnor träder fram och vittnar om trakasserierna visar Harvey Weinstein ingen ånger, enligt brodern:

- Jag har pratat med honom två gånger sedan allt briserade, och hade hoppats på ett "Åh herregud, vad har jag gjort?". Det har inte kommit.

Harvey Weinstein befinner sig nu på ett behandlingshem och har inte uttalat sig ytterligare sedan det skriftliga uttalandet.