Filmproducenten Harvey Weinstein talar om sexövergreppen i ny intervju. Arkivbild.
Filmproducenten Harvey Weinstein talar om sexövergreppen i ny intervju. Arkivbild.

Weinstein: Jag erbjöd jobb i utbyte mot sex

För första gången väljer Harvey Weinstein att kommentera de många anklagelserna om sexuella övergrepp som riktats mot honom. Enligt Weinsteins advokat har dock filmproducenten blivit felciterad.

ANNONS
|

I en intervju i brittiska The Spectator erkänner den våldtäktsåtalade amerikanske filmproducenten att han utnyttjat sin maktposition.

- Jag erbjöd skådespelarjobb i utbyte mot sex, men det gjorde och det gör alla, säger Weinstein och fortsätter:

- Men jag tvingade mig aldrig på en enda kvinna.

ANNONS

Efter att artikeln publicerats har Weinsteins advokat Ben Brafman, som också var närvarande under intervjun, hävdat att Weinstein blivit felciterad. Han menar också att konversationen inte var någon intervju utan ett "socialt möte mellan gamla vänner".

- Weinstein sade aldrig någonting om att erbjuda filmroller mot sexuella tjänster. Det har du mitt ord på att han inte sade, säger Brafman till The Hollywood Reporter.

Över 70 kvinnor har anklagat Weinstein för olika sexuella övergrepp sedan metoo-uppropet drog i gång i höstas. Han har även åtalats för tre våldtäkter men nekat till samtliga i rätten. Vittnesmålen kommer främst från kvinnor inom filmbranschen som har jobbat med Weinstein.

- Jag föddes som fattig, ful jude och var tvungen att kämpa hela mitt liv för att ta mig någonstans. Du har massa tjejer, inte en enda tjej kollade på mig innan jag blev stor i Hollywood, säger Harvey Weinstein till reportern i Spectator intervjun.

ANNONS
TT

ANNONS