Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kollage. Bilder: Jessica Gow / Björn Larsson Rosvall / TT

Weeping Willows till Götaplatsen

Efter succérna med Miriam Bryant och Laleh – nu gör Weeping Willows en utomhuskonsert med Göteborgs Symfoniker i samband med Göteborgs Kulturkalas.

Under samlingsnamnet Popical har Göteborgs Symfoniker gjort ett antal konserter tillsammans med popband och artister, såsom Anna von Hausswolff, Bob hund och Ane Brun. De senaste åren har Popical varit en del i Kulturkalaset har det har blivit tradition att en av konserterna hålls utomhus, på Götaplatsen.

2016 var det Miriam Bryant som fick sina låtar förstärkta med stråkinstrument och blås; dessförinnan har Laleh och Timbuktu uppträtt.

I år blir det Magnus Carlsson och hans Weeping Willows som i förhoppningsvis strålande göteborgssol uppträder framför den potentiellt enorma publik som Götaplatsen och övre Avenyn kan samla. 

Som gjord för orkestern

– Deras musik är som gjord för att backas av en symfoniorkester så det kommer att bli en stor upplevelse för alla när Göteborgs Symfoniker och Weeping Willows går på scenen under Kulturkalaset. Vi hoppas på fint väder, stor publik och en minnesvärd sommarkväll, säger Sten Cranner, vd och konstnärlig chef för GSO, i ett pressmeddelande.

Konserten, som liksom övriga Kulturkalaset är kostnadsfri, planeras att äga rum 16 augusti klockan 18.30. Leder symfoniorkestern gör nye chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali.

Andra artister som uppträder på kalaset är bland andra: Teddybears, Beatrice Eli, Parham, Nause, Nawal El Zoghbi, Arvingarna med Lotta Engberg, Andra Generationen, Dawood Sarkhosh, samt Damn! med Kristina Amparo och Shirin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.