Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Way out west ska utbilda personalen

Det gungar i festival-Sverige efter en rad sexuella ofredanden och våldtäkter. I år kommer Way out west utbilda sin personal för att skapa större kunskap om sexualbrott.

– Vi försöker ständigt utveckla och förbättra vår säkerhet och trygghet, det kommer vi att göra även i år. Den absoluta merparten av vår personal kommer att få utbildning om sexuella trakasserier. Vad det är och vad man gör när man ser något hända, säger Patrick Fredriksson från arrangören Luger.  

Samtidigt menar han att det blir lite fel när man buntar ihop alla festivaler som samma när man pratar om det här problemet. Och att Way out west har en helt annan målgrupp än Bråvalla och Putte i parken. 
– Jag vill inte smutskasta Bråvalla, men dels är det en campingfestival med väldigt många unga besökare, och dels är det mycket medhavd alkohol. 

Han säger också att Luger har ett unikt bra samarbete med polis och Social resursförvaltning under Way out west.  
– Det är det bästa samarbetet vi har i hela Sverige, om man jämför kommuner. I år involverar vi polisen ännu mer än tidigare. Och vi står på tårna såklart, man ska inte känna sig otrygg på Way out west. Vi tycker det är fruktansvärt att inte kvinnor skall känna sig trygga i samhället. Alla måste sätta ner foten och gemensamt ta krafttag för att snarast sätta stopp för detta.