Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Watson slår tillbaka mot Beyoncés fans

Skådespelaren Emma Watson har gjort sig känd för sina feministiska ståndpunkter. Men efter de lättklädda bilderna i Vanity Fair går nu Beyoncés fans till attack och menar att hon har dubbelmoral.

Emma Watson är kanske mest känd för sin ikoniska roll som Hermione i Harry Potter-filmerna. Dessutom är hon just nu bioaktuell med den nya musikalversionen av Disneys Skönheten och odjuret. Men hon har också gjort sig känd för sina politiska åsikter och för att hon tydligt tagit ställning för kvinnors rättigheter.

Poserade lättklädd i Vanity Fair

Därför väckte det viss uppståndelse när hon poserade avklädd i senaste numret av Vanity Fair. Emma Watson själv avfärdade kritiken och menade att det inte finns någon motsättning mellan bilderna och hennes politiska åsikter, och att det i grunden handlar om att kvinnor ska få bestämma själva över sina kroppar.

Hänvisade till gammal intervju

Den förklaringen köptes dock inte helt av flera hängivna Beyoncé-fans som hänvisade till en intervju med Emma Watson i Wonderland Magazine från 2014 där hon gick till attack mot Beyoncé på grund av hennes lättklädda musikvideos.

I intervjun ska Emma Watson bland annat ha sagt följande om Beyoncé:

"Å ena sidan så placerar hon sig själv i kategorin feminister, denna starka kvinna - och hon hade det där vackra talet av Chimamanda Ngozi Adichie i en av sina låtar - men kameran, den kändes väldigt manlig, en sådan manlig voyeuristisk upplevelse av henne och jag undrade om ni någonsin tänkt på det?"

Beskrivs som hycklare

Beyoncé-fansen letade förstås upp denna gamla intervju som tog skruv i sociala medier, och flera personer har kallat Emma Watson för en hycklare.

Ett av Beyoncé-fansen skriver bland annat:

"Emma Watson är en hycklare. Nu när hon blir attackerad för samma sak som hon attackerade Beyonce för för fem år sedan, då är det ett problem. Hejdå, tjejen".

Slog tillbaka mor kritiken

Men Emma Watson var inte sen med att ge svar på tal och i en intervju med BBC på söndagen bet hon ifrån på skarpen.

- Det handlar om frihet, det handlar om frigörelse, det handlar om jämställdhet. Jag fattar verkligen inte vad mina bröst har med det att göra, sade hon bland annat.

Artisten Beyoncé har inte kommenterat händelserna.