Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anja Pärson och Peter Forsberg trivdes som lagkamrater under inspelningarna av "Vem kan slå Anja och Foppa". "Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora", säger Peter Forsberg.

Vinnarskallar och mörkt polisdrama i Kanal 5

Robert Gustafsson som lågmäld polis med psykiska problem, sportikoner som drabbar samman i udda grenar – och familjen Hyséns öden och äventyr. Så ser hösten i Kanal 5 ut.

I "Vem kan slå Anja och Foppa" tävlar sporthjältarna Anja Pärson och Peter Forsberg mot andra par med kända idrottssvenskar, som Pernilla Wiberg och Sarah Sjöström eller Sanna Kallur och Stefan Holm. Grenarna gäller så väl snabbtänkthet som styrka och uthållighet.

Under inspelningarna fann Anja Pärson snabbt "Foppa" som lagkamrat.

- Vi är väldigt lika som personer. Lika mycket som vi går in för det och fokuserar så har vi kul också och kan ta det med en klackspark, utan att lattja bort det. Vi hade samma ingångsläge båda två, säger hon.

Foppa: Otroligt kul

Peter Forsberg håller med.

- Det var otroligt kul att tävla med Anja. Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora. Det var väldigt roligt, men samtidigt är man väl inte helt van vid att stå på ett podium och svara på frågesport, och jag är ändå 45 år och brukar inte ta ut mig så där längre, säger han.

I mörka kriminalserien "Det som göms i snö" spelar Robert Gustafsson en utstött polis som tar sig an ett gammalt fall med förgreningar högt i maktens korridorer.

Serien bygger på en idé av Leif GW Persson, och den kände kriminologiprofessorn har även lånat ut sin expertis för att skänka serien realism. Något han tycker att de flesta polisserier saknar.

- Jag har haft en jävla massa synpunkter på manus. Jag har jobbat både inom polisen och regeringskansliet och jag vet hur man pratar med varandra där. Folk beter sig inte som om de ätit råttgift med sked, säger han.

"Vrider ner Gustafsson"

Leif GW Persson är nöjd med resultatet. Framför allt är han imponerad av Robert Gustafsson.

- Han är återhållen på gränsen till ett sammanbrott. Jag tänkte redan från början att bara man vrider ner Gustafsson och tar bort snubblandet, då kan det fan bli hur bra som helst. Som Rowan Atkinson i "Kommissarie Maigret", eller Carl-Gustaf Lindstedt som Martin Beck.

Tittarsuccén "Wahlgrens värld" återvänder med en fjärde säsong i höst. Den här gången får de sällskap. Familjen Hysén går nämligen i Wahlgrens och Kardashians fotspår och får en egen realityserie.

- Vi kör på som normalt bara och fjantar inte till det. Jag är bara som jag alltid har varit och jag kommer aldrig att vara annorlunda. En del kanske tycker att det är jättebra och andra tycker att det är skit, säger Glenn Hysén, som är huvudperson tillsammans med sonen Anton Hysén.