Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

VINNARE: Gjorde bästa Göteborgslåten - vill slippa spela

Jävlaranamma sopade mattan med alla andra i GP:s nya omröstning om bästa Göteborgslåten. - Målet är att slippa spela själva, säger basisten Carl Krysell.

När GP:s läsare själva fick nominera låtar till en ny omröstning om den bästa Göteborgslåten så fick Jävlaranamma med två bidrag: Dom är ledsna och Karnival på stan. 

Det hela slutade med en jordskredsseger för Dom är ledsna, en frejdig Göteborgsironi med strofer som "Det är inget fel på att va från Mölndalsbro, men fjorton stopp med 4: an svider mer än man kan tro" och "De gråter så de krampar när de får en inre syn, av hur vi som e från götet tar en öl på Avenyn".

GP ringde upp Jävlaranammas basist Carl Krysell för en segerintervju:

Grattis!
- Tack, det var roligt!

Hur ska detta firas?
- Jag ska byta till sommardäck på bilen. Sen får jag väl ringa upp Jörgen Schelander som har skrivit låten. Han hoppade av orkestern för ett par år sedan, men i själ och ande är han fortfarande med.

Har ni på något sätt själva varit aktiva i omröstningen?
- Jag fick något sms från vår sångare och frontapa Tom (Glasberg) att det var på gång, men jag har ärligt talat inte hunnit kolla.

Hur kom låten Dom är ledsna till?
- Det var 2008 och hela tanken med albumet Älska Göteborg var att göra en hyllning och ta fram de små fenomenen som inte uppmärksammas i vanliga fall, men som är en del av stans själ. Det är inte bara Avenyn, Blåvitt och Poseidon.

Hur går det ihop med att ni sjunger om göteborgare som dricker öl på Avenyn?
- Jo, men det är ju det som är ironin. Det är reklamutskicket från Göteborg, där vi framhåller det lite patetiska i bilden som folk utifrån har. Vi spelar på de förutfattade meningarna.

Är den populär bland fansen?
- Ja, den ligger topp tre bland de mest efterfrågade låtarna när vi spelar. Mest efterfrågade är nog Pickadulverman och Hästtransporten från den första skivan. Jag är så trött på att spela dem så jag vill kräkas.

Hur många gånger har ni lagt ner och återuppstått genom åren?
- Fyrafemhundra, kanske. Rekordet var väl när vi hade fyra comebackspelningar samma år. Det har varit lite slitningar, men nu är vi så gamla att vi inte orkar bråka längre. Nu skriver vi nytt material som vi ska börja spela in alldeles snart. Vi hade 30-årsjubileum förra året och i år har vi tänkt spela på lite ställen där vi aldrig varit förut. Årets turné går faktiskt igång i Alingsås.

Vad är Jävlaranammas nästa mål i livet som rockstjärnor?
- Eh ... Vi vågar inte sätta upp några mål utan tar det lite som det kommer. Så länge folk ringer efter oss så dyker vi upp, annars lägger vi nog ner. Jo, nu kom jag på det! Målet är att slippa spela själva och istället ta in våra barn som får heta J-Teens. De får åka runt och spela de här skitlåtarna så slipper vi.