Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Vild jakt på en ung Björn Borg till storfilmen

Snart börjar inspelningarna av storfilmen Borg vs McEnroe. Jakten pågår för fullt för att hitta barn som kan spela Björn Borg som ung. Nu sänks kraven - inga tenniskunskaper krävs.

Det har visat sig svårt att få tag på barn och ungdomar som kan och vill spela den unge Björn Borg.

Därför har Maggie Widstrand, rollsättare med barn och ungdomar som specialområde, gått ut på Facebook med en ny efterlysning.

- Det kom inte så himla många på den öppna uttagningen. Det är svårt att hitta killar generellt och tonårskillar är ännu svårare. Sen ska de likna Björn Borg också, säger hon.

I den nya annonsen skriver hon "Nu har vi släppt att man måste kunna spela tennis så därför välkomnar vi även killar som inte spelar tennis innan också."

- Skådespeleriet är viktigast, man kan ta in en bodydouble för tennisscenerna. Det har kommit in jättefina sökanden, men visst hoppas jag att han med stort "B" ska plötsligt ska stå där, säger Widstrand.

Hon söker både yngre killar 6-8 år som kan spela Björn Borg som liten, bland annat den klassiska scenen där han står och nöter tennisslag mot garagedörren.

- Sen göra man ett hopp så är han i 13-årsåldern och sen ett hopp till 15-årsåldern. Eventuellt kan samma person spela honom i båda åldrarna, eller om det blir två olika.

Den vuxne Björn Borg spelas av Sverrir Gudnason, men då tennisstjärnan slog igenom tidigt blir det många scener även för tonårs-Borg.

- Det är mycket agerande, han hade ju häftigt humör och kastade racket ibland. Så jag gör tester för att se att de kan visa att de har humör.

En annan sak hon måste träna de unga skådespelarna i är att tala stockholmska.

- Björn Borg är en enkel grabb från Södertälje, som pratade uttalad stockholmsdialekt, jag håller på att träna de som söker nu.

Hur bråttom är det?
- Vi börjar spelar in i mitten av augusti, så det är väldigt, väldigt bråttom.

Andra klara skådespelare för filmen är Shia LaBeouf, som spelar John McEnroe och Stellan Skarsgård, som spelar Borgs legendariske tränare Lennart Bergelin.