Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Frisk har tagit sig längre i "Let's dance" än han hade väntat sig. "Jag har varit en underdog i den här tävlingen", säger han.

Viktor Frisk: Rädd att spräcka Linns näsa

Han shufflade sig igenom Melodifestivalen, och nu ger han järnet på TV4:s dansgolv. Det är dags för det sjätte avsnittet av "Let's dance" och Viktor Frisk har tagit sig dubbelt så långt som han trodde.

Han är etablerad musiker, författare, föreläsare och arbetar på pr-byrå. Viktor Frisk har hunnit med mycket för sin ålder, men är kanske mest känd som den ena halvan i duon Samir och Viktor. I "Let's dance" heter hans nya parhäst i stället Linn Hegdal.

- Jag tyckte att det var jättesvårt att komma hit från början och göra någonting med någon annan. Men vi har fortfarande Samir och Viktor, jag vill liksom inte förlora det. Det är väldigt viktigt och det ligger mig varmt om hjärtat, berättar Viktor Frisk.

Kan spräcka näsan

Förra året var det Samir Badran som fick visa prov på sina danskunskaper i tv-programmet, och då kom han lika långt i programmet som Viktor Frisk nu har gjort.

- Jag trodde att jag skulle flyga ut efter det tredje programmet. Nu är det sjätte veckan, jag borde köpa en trisslott, för det här hade ingen trott, säger han.

På fredag kommer de tävlande få genomföra två danser, en där alla par befinner sig på dansgolvet samtidigt, och en där var och en har dansgolvet för sig själva.

För Viktor Frisk och Linn Hegdal blir det en boogie woogie med både inledningshopp och ett avancerat avslut.

- Tanken är att avslutet ska vara lite av en explosion, att någonting händer i numret. Det här är nog den roligaste dansen hittills eftersom att man får spexa, ta in sin egen personlighet och att man gör det man tycker är kul, säger han och tillägger:

- Orosmomentet är att jag ska göra ett hopp där jag ska flyga över Linns ansikte. Att spräcka hennes näsa skulle vara sjukt jobbigt, säger Viktor Frisk.

Vänner för livet

Resan genom "Let's dance" har hittills varit tuff för Viktor Frisk, inte minst på grund av hans adhd-diagnos som utmanar hans koncentration och koordination, berättar han.

- Det jag kan säga om det är att jag verkligen har kämpat. De här veckorna har varit en tuff period för mig eftersom att hjärnan tycker att det är så svårt. Sedan att jag har så mycket energi och det gäller att kunna kanalisera den rätt, säger Viktor Frisk.

Samtidigt passar han på att hylla sin danspartner.

- Jag är väldigt tacksam att jag har haft Linn de här veckorna, jag tror inte att jag hade kunnat göra det med någon annan. Vi kommer förmodligen att hålla ihop hela livet, säger Viktor Frisk.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.