Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regissören och dramatikern Lisa Langseth och skådespelaren Alicia Vikander.

Vikander vill filma med Langseth igen

Allt tyder på att Alicia Vikander och regissören Lisa Langseth snart filmar ihop igen. Troligtvis på en dödsklinik någonstans i Europa.

– Vi pratar med varandra flera gånger i veckan och vår ambition är att så snart som möjligt filma ihop igen. Om det blir i min nya film eller inte får tiden utvisa, säger regissören och dramatikern Lisa Langseth.

Filmen hon syftar på heter Euphoria och är ett psykologiskt drama som utspelar sig i Europa.

– Vi får följa två systrar som befinner sig på en klinik som genomför assisterat självmord, berättar Lisa Langseth.

Systrarna spenderar tid tillsammans inför dödsögonblicket.

– Det är en slags framtidsversion av en klinik där du mycket mer detaljerat än i dag kan bestämma hur slutet ska bli. Fokus ligger på den psykologiska relationen systrarna emellan, och vad du som person kan behöva reda ut och bli klar med innan du är redo att dö.

Får vi se Alicia Vikander som en av systrarna?

– Vi är i en process nu, ett delikat finansieringsläge. Det är komplicerat och svårt. Det jag kan säga är att jag och Alicia har ett pågående samtal om att göra saker ihop, men den här gången är det inte bara under vår kontroll.

Producenten Patrik Andersson är inne på samma linje:

– Jag kan just nu varken bekräfta eller dementera att Alicia kommer att vara med i Euphoria. Planerna är långt gångna, men vi är i ett läge där vi inte kan - eller får - prata.

Filmen är en internationell samproduktion som kommer att spelas in i Europa, troligen i sommar, annars nästa vår. Just nu pågår samtal om rollsättningen.

På Guldbaggegalan 2011vann Alicia Vikander och Lisa Langseth varsin guldbagge för dramat Till det som är vackert. Alicia Vikander spelade där mot den betydligt mer folkkäre Samuel "Skärgårdsdoktorn" Fröler.

– Idén då var att ta en välkänd och etablerad skådespelare, som representerade kultureliten, och ställa honom mot ett mer okänt ansikte. Någon som kom underifrån, utifrån.

Vad var det du såg hos Alicia Vikander?

– Hon var fantastisk framför kameran: naken, öppen och känslig. Intressant att titta på. Samtidigt tuff nog, visade det sig, för att palla med en stenhård arbetssituation. Det är inte många nittonåringar som har den kombinationen.