Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alicia Vikander i "Tomb raider". Pressbild.

Vikander hyllas som Lara Croft

Berättelsen och manuset är svagt men Alicia Vikander briljerar, så sammanfattas flera internationella recensioner om "Tomb raider".

The Hollywood Reporter skriver att filmen har flera endimensionella biroller men att det är den svenska skådespelaren som gör actionrullen sevärd. Chicago Tribune är inne på samma spår. Recensenten tycker att Vikander gör ett bra jobb som Lara Croft men att filmens mysterium skulle behöva bättre ledtrådar.

Som Lara Croft jagar Alicia Vikander ficktjuvar i ett kaotiskt Hong Kong och slåss mot stora starka män, något Entertainment Weekly tycker hon gör på ett sätt som en "riktig" människa skulle och inte som en tv-spelshjälte. Tidningen får medhåll av Variety som skriver att denna version av Lara Croft är den mest jordnära och trovärdiga. Hon är inte en actionstjärna på samma sätt som föregångaren Angelina Jolie, hon gör protagonisten mänsklig på samma sätt som Harrison Ford gjorde Indiana Jones mänsklig, förklarar tidningen.

Trots höga förväntningar före premiärhelgen lyckades "Tomb raider" inte gå om "Black Panther", som fortfarande dominerar biograferna, enligt siffror från Box Office.

Filmen bygger på spelet med samma namn som släpptes 2013. Där introducerades en mer verklighetstrogen och sårbar version av Lara Croft.