Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alicia Vikander har gjort klart med en ny film på engelska, regisserad av svenska Lisa Langseth. Arkivbild.

Vikander gör nytt systerdrama med Langseth

Den nyblivna Oscarsvinnaren Alicia Vikander är klar för en ny film med regissören Lisa Langseth som hon filmat flera gånger med.

Som GP tidigare har skrivit om har planerna på ett nytt samarbete mellan Alicia Vikander och Lisa Langseth varit aktuellt.

– Vi pratar med varandra flera gånget i veckan och vår ambition är att så snart som möjligt filma ihop igen. Om det blir i min nya film eller inte får tiden utvisa, sa regissören och dramatikern Lisa Langseth för några månader sedan.

Nu bekräftar Vikander att hon ska spela ena huvudrollen i systerdramat "Euforia" mot den svenskättade franska skådespelerskan Eva Green, skriver Dagens Nyheter.

LÄS OCKSÅ: Vikander vill filma med Langseth igen

Filmen görs på engelska och är den första filmen som samproduceras av Vikanders nystartade bolag. Det blir Lisa Langseths första engelskspråkiga film. Alica Vikander fick sitt filmgenombrott i Lisa Langseths film "Till det som är vackert" för fem år sedan. Idén till filmen kommer från Langseth.

"Jag har väntat på chansen att få jobba med Lisa Langseth igen. 'Euphoria' har ett unikt europeiskt tilltal och ger mig möjlighet att jobba med ett svenskt team tillsammans med mina kolleger i London", säger Alicia Vikander i ett pressmeddelande som citeras av DN.

LÄS OCKSÅ: Alicia Vikander bli Lara Croft i nya Tomb Raider

Eva Green, som har en svensk pappa, fick sitt stora genombrott i Bondfilmen "Casino Royale" och har även synts i filmer som "Dreamers", "300: Rise of an empire" och "Dark shadows".

På Guldbaggegalan 2011 vann Alicia Vikander och Lisa Langseth varsin guldbagge för dramat Till det som är vackert.

Lisa Langseth ser utan tvekan fram emot ett nytt samarbete med Oscarsstjärnan.

– Hon var fantastisk framför kameran: naken, öppen och känslig. Intressant att titta på. Samtidigt tuff nog, visade det sig, för att palla med en stenhård arbetssituation. Det är inte många nittonåringar som har den komibationen, sa Lisa Langseth i en tidigare intervju med GP om hur det var att joba med Vikander.