Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Vi tippar Mellofinalen

Det blir en osedvanligt jämn final i årets Melodifestival. Toppstriden står mellan trallvänlig sängsång, svårmodig gospelpop och bombastisk jojk. Tippare: Johanna Hagström

Låt 1
Ace Wilder
Wild child

Ace Wilder har ett väldigt sympatiskt uttryck och visst ser det mysigt ut med dansare i mjukiskläder. Men Wild child är hennes svagaste bidrag hittills och den har redan fallit som en sten på Spotify. Hon riskerar att göra detsamma i finalen.

Låt 2
Boris René
Her kiss

Fotbollshunkversionen av Bruno Mars gör ju allt rätt! Dansar snyggt, sjunger bra, flörtar med kameran. Dessutom har han med sig lite medvind från Andra chansen, där han sopade mattan med Dismissed. Hans problem är att det hela blir FÖR strömlinjeformat.

Låt 3
Lisa Ajax
I don’t give a

Årets tjatigaste text och jag kunde inte bry mig mindre om Ajax sjunger ”fuck” eller ”damn”. Hennes insats är dock klanderfri och hon har en liten armé av trogna fans som borde lyfta henne något snäpp från bottenstriden.

Låt 4
Robin Bengtsson
I can’t go on

Starten ute i en korridor i Växjö osade svettigt omklädningsrum, men i Friends arena har numret uppgraderats och känns aningen lyxigare. Rullbandstraskandet är därtill stabilt. Kan mycket väl utmana topptrion.

Låt 5
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
En värld full av strider

Överlastat och lite omodernt jojkepos,
där Fjällgrens och Aninias totala
inlevelse är bidragets största styrka. Det uppskattar både tittare och jury. En pallplats är inom räckhåll. GP TIPPAR: TREA!

Låt 6
Anton Hagman
Kiss you goodbye

Ekot hörs fortfarande från smällen då Anton Hagman slog ut självaste Loreen i Andra chansen. Anton står där med gitarren och kör sin klistriga refräng rakt upp och ner. Charmigt! Men nu är det final och då väger han lite för lätt.

Låt 7
Mariette
A million years

Drunknar i all listpop, men jag vill ändå utfärda en liten skrällvarning. Med Eurovisionmått mätt är det här det perfekta bidraget: Lagom arty dans, en styrkekramstext och så Mariette som trycker alltihop genom rutan med snygg precision.

Låt 8
FO & O
Gotta thing about you

Egentligen är det märkvärdigt att FO & O inte kunde få en bättre låt än såhär när flickfavoriterna skulle ”välta Mello”. Gotta thing about you är Så. Fruktansvärt. Trist. Skäms, team FO & O! Alla era fans förtjänar bättre.

Låt 9
Nano
Hold on

Haussen har svalnat något efter Nanos skrällartade genombrott i Göteborg. Jag vill ändå tro att han kan bärga slutsegern. Han känns tryggare nu, sjunger stabilt och den svårmodiga gospelpoplåten är finalens bästa. GP TIPPAR: VINNARE!

Låt 10
Wiktoria
As I lay me down

Både Wiktoria och hennes trallvänliga
countrypop är lätta att tycka om, men alla småändringar i numret (Ny fånig pixelkille
i den märkliga sängen!) och hennes röstproblem nu på
slutet gör att jag tror aningen mer på Nano. GP TIPPAR: TVÅA!

Låt 11
Benjamin Ingrosso
Good lovin’

Det hade behövts ett lyft, en hook, eller varför inte en refräng för att få riktig fart på Ingrossos annars välproducerade funkpop. Nu ägnar jag för mycket tid åt att fnissa åt det löjliga folieägget han föds fram ur. Men kvällens snyggaste dans!

Låt 12
Owe Thörnqvist
Boogieman blues

Jurygrupperna kommer nolla startfältets grand old man. Samtidigt sticker han ut tillräckligt mycket bland all dussinpop för att tittarröstena kan lyfta honom. Men nej, det blir nog sistaplatsen ändå för boogiefarfar. GP TIPPAR: SIST!