Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Vi ser fram emot att festa i Göteborg"

"2017 är albumets år" skrev Rebecca & Fiona nyligen på Instagram. På lördagen spelar de på Trädgårn´n. GP passade på att ställa några frågor om både spelning och nytt album till Rebecca Scheja

Ni står bakom skivspelarna igen, hur känns det?
– Vi har kört med band typ ett år nu, och bara haft två dj-spelningar. Så det känns väldigt speciellt, jämfört med andra spelningar i år. Vi har verkligen saknat att dj:a, så när vi fick förfrågan att spela på Trädgår'n blev vi så himla glada. Och vi älskar Göteborg också. 

Kommer ni fortsätta med livesättning med band?
– Vi vill göra både och, beroende på vad det är för spelningar. Musiken vi har gjort nu har kommit fram bättre med liveband. Sen finns det mycket feta remixer och annat vi lyssnar på som vi inte får in i vårt band-set. När Miike Snow var som störst, gjorde de både dj-gig och live-set, vi tyckte det var så nice att de kunde göra det, så det klart vi kan göra det med. 

Vad kommer vi få höra på Trägår'n?
– Vi har jättemånga feta edits. Den enda positiva saken med att inte dj:a lika mycket, är att man får mer tid att leta musik och göra edits. Så vi har mycket ny musik, med remixer vi gjort, sen kommer vi spela några osläppta grejer också. Men framförallt ser vi fram emot att komma till Göteborg och festa. 

Ni skrev på Instagram att 2017 är albumets år … är det vad det låter som?
– Ja, vi håller på och jobba med ett album nu, som vi kommer släppa i vår. Vi ville släppa album redan i höstas egentligen, men allt går mycket långsammare när man jobbar med ett stort bolag. RCA som vi ligger på i USA ska kommunicera med Universal som vi har i resten av världen. Vi är vana vid att göra klart en låt och släppa direkt, därför gjorde vi EP:n, Party Hard, förra året. Men snart kommer det ett album också, det finns inget datum än men troligtvis i mars eller april. 

Har ni några roliga samarbeten på gång?
– Vi jobbar mycket med rapparen Mwuana, det är sjukt kul att jobba med honom. Vi gör både grejer till oss och gemensamt, vi har försökt få honom att komma in i vårt crew. Sen jobbar vi som alltid med Little Jinder, och även Gina-Lee och Duvchi. Det är kul att få skriva till andra artister och vara lite mer anonym, och gå in i någon annans sound.

Vad tänker ni annars på mest just nu?
– Det är bara musik. Vi har egentligen bara musik som huvudintresse, allt kretsar kring det. Det tar väldigt mycket tid av våra liv, även om vi också är med kompisar och gör massa andra roliga grejer.