Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Vem har Sveriges vackraste skägg?

En Karl Med Skägg är en tävling som får allt mer uppmärksamhet. I år har tävlingen flyttats till Göteborg, och kommer äga rum i samband med Herr- & Livsstilsmässan som pågår på dagen. Skäggbärande personer har under året skickat in bilder på sina ansiktsfrisyrer till tävlingen, och tio finalister har utsetts. Ikväll blir en av dessa finalister lycklig innehavare av titeln Sveriges vackraste skägg.

Saxar, knivar och alla dofter du kan tänka dig på en och samma gång. Lokalerna på Auktionsverket i Göteborg har i helgen svidats om i skäggets tecken.

- Det luktar väldigt mycket man, säger Madeleine Carlsson, kvällens arrangör och initiativtagare.

Flera skäggrelaterade evenemang

Under lördagen pågår två olika skäggrelaterade evenemang på Tredje långgatan, och inleds med Herr- och Livsstilsmässan. En marknad som sträcker sig från försäljning av diverse skäggprodukter till utställare av skäggkonstverk.

På kvällen svidas lokalen återigen om och agerar fest- och mingellokal inför dagens andra evenemang - korande av vinnaren i tävlingen "En Karl Med Skägg 2016", där en av finalisterna blir lycklig innehavare av titeln Sveriges vackraste skägg.

Flyttad till Göteborg

En Karl Med Skägg har de senaste åren blivit en uppmärksammad tävling. Tidigare har tävlingen anordnats i Malmö, men har nu flyttat till Göteborg.

- Det var nytt att komma till Göteborg. Förut har vi haft den i Malmö, och jag trodde vi hade många skäggiga män på Möllan, men det är ju här vi har skäggen, säger Madeleine.

Konceptet i år är ungefär detsamma som tidigare år: den som vill delta laddar upp sin bild på enkarlmedskagg.se. I år skickades 120 bidrag in till tävlingen, och en jury utsåg därefter tio finalister som gick vidare till final.

Firas med livemusik

Barberaren Martin Christensen är på plats på Auktionsverket, men hans bidrag till årets tävling har inget med knivar och saxar att göra. Han och hans band står nämligen för kvällens live-underhållning.

- Min roll i årets tävling blir att se till så att vinnaren firas med riktigt skön stämning och härlig dansant blues, säger han.

För alla finalister och bilder från mässan - se bildspelet