Veckans musikspaning: Eurovision, hiphop och födelsedagsbarn!

ANNONS
|

Ny musik: Huset

I dagarna släppte Huset singeln Snöfall, den sista i raden av låtar på kommande ep:n Från i går. Hiphoparna från Göteborg skriver själva i ett pressmeddelande att Snöfall varit nära att slängas flera gånger och var " maximalt jobbig att göra". Tur att det inte blev så, för resultatet är en fin mix av hopp, mörker och lite, lite dans.

spotify:track:73n91C3Q2XnS5EFSlVkXHc

Ny podcast: Eurovisionpodden

Snart är det dags för Eurovision i Kiev och som bekant är tävlingen en himla röra av länder som ibland inte ens ligger i Europa och lika många bidrag att hålla reda på som intervjuer med Henrik Berggren den senaste veckan (alltså jättemånga). Som tur är har Göteborg fått en egen Eurovisonpodd, där Mirjam Eliasson, Josefine Ekegren och Mikaela Holmgren guidar lyssnarna genom tävlingens alla bidrag och ger dig all info du kan tänkas behöva inför finalen.

ANNONS

LÄS MER: Houseklubben Trunkfunk firar 6 år med drömbokning

Födelsedagar: Pustervik och Trunkfunk

Två Göteborgsälsklingar fyller år i veckan! Pustervik firar fem år i kväll med Beatrice Eli på scen. Hon är aktuell med uppföljaren på hyllade debuten från 2014, och även om senaste singeln Careful inte riktigt levde upp till mina förväntningar, bör man inte missa henne på scen. Samtidigt på Yaki-da firar en annan trotjänare, Trunkfunk, sex år av grymma house- och technobokningar till Göteborg med sin egen drömbokning, dj:n Total Freedom från Los Angeles.

ANNONS